Zen-training voor je hond

Zen-training voor honden

Is jouw frenchie soms erg druk? Kan hij slecht rust vinden? Of is hij juist snel afgeleid? Dan is er nu een nieuwe methode om jouw frenchie weer helemaal zen te krijgen: Zen-training. Oké, we moeten toegeven het klinkt wat zweverig, maar ook jouw frenchie kan helemaal zen worden…

Tegenwoordig wordt er veel gevraagd van onze honden. Ze moeten rustig zijn, overal mee naartoe kunnen, niet blaffen of trekken aan de lijn als ze andere mensen of honden zien. Je kunt je voorstellen dat al deze prikkels leiden tot een onrustige hond.

Zen-training voor honden
Deze zen training is bedoeld voor honden die:
• moeite hebben met prikkels
• moeilijk tot rust kunnen komen
• snel blaffen naar andere honden of mensen
• weinig aandacht hebben
• moeite hebben met reguliere groepstraining

Zen-training voor honden brengt de rust terug in jouw hond. Zelfbeheersing, emotieregulatie en natuurlijk gedrag staan hierbij centraal. Tijdens de zen-training leer je stap voor stap hoe je de zelfbeheersing van je hond kunt vergroten en hoe hij meer ontspanning kan creëren, zodat hij beter om kan gaan met alle prikkels.

Oefeningen
Oefeningen bij de zen training zijn bedoeld om in te spelen op de behoefte van de hond. Voelt jouw hond zich niet op zijn gemak bij andere honden en blijft hij dicht bij jou lopen? Dan kun je de volgende oefening doen:

Loop een rondje met je hond dicht aan jouw zijde en met een ruime afstand tot haar soortgenoten. Vervolgens volgt er een actie-oefening waarbij jij meer afstand neemt, maar je hond nog op afstand van zijn soortgenoten blijft. Zo vergroot je het vertrouwen en speel je in op de behoeften van je hond. Als je hond het prettig vindt, zal hij steeds iets dichter bij zijn soortgenoten gaan lopen.

Probeer het eens uit!