Zelf hondenspeeltjes maken

Door te spelen ontdekt jouw frenchie de wereld om zich heen. En wat is er leuker dan dit met spellen en speeltjes te doen? Wist jij dat je deze ook gemakkelijk zelf kan maken voor je frenchie? Lekker creatief en kost bijna niks!

Trektouw
Met stroken fleece, geknipt van bijvoorbeeld oude fleecedekens, kun je leuke hondenspeeltjes maken. Gebruik verschillende kleuren fleecestroken en vlecht door middel van de scoubidou methode de stukken aan elkaar. Een voordeel aan dit trektouw is dat het stevig is en gewassen kan worden in de wasmachine.
Let op: Dit hondenspeelgoed is geen kauwmateriaal, maar speelmateriaal. Laat je hond niet alleen in huis met een speeltje!

Bekijk het filmpje voor een duidelijke uitleg.

Concentratiespelletje
Mentale uitdagingen, daar zijn frenchies dol op! Als je frenchie graag mentaal bezig is (alhoewel dit erg belangrijk is voor alle honden), kun je  met een lege frisdrankfles een leuk speeltje maken. Je maakt een gaatje in de dop van de fles en stopt er snoepjes in die net door het gaatje passen. Voor je frenchie de uitdaging om de snoepjes uit de fles te krijge! De hond krijgt op deze manier ook zijn geestelijke inspanning en die is net zo belangrijk als lichamelijke bezigheid. Natuurlijk is het hier wel van belang om je hond goed in de gaten te houden, want plastic kan ook kapot.

Bal en sok
Een dichtgeknoopte sok met een bal er in doet het altijd bij de hondjes, maar ook zeker bij frenchies. Is je hond meer geïnteresseerd in voedsel? Doe er dan ook een paar snoepjes bij. De sok zal misschien geen lang leven hebben maar de hond zal er zeker een uur plezier van hebben! Zo voorkom je ook dat de tanden slijten van de tennisbal.

Het hengelspel
Neem een stok van ongeveer een meter. Maak hier een touw aan vast met daaraan een sok met een tennisbal erin. Knoop de sok dicht. Je kunt ook een stukje namaak bont nemen. Dit is een heerlijk najaag spel waar de hond zich prima op uit kan leven.

Heb jij ook wel eens zelf hondenspeeltjes gemaakt? Deel jouw zelfgemaakte honden spellen of speeltjes met ons op Facebook!