We krijgen een pup! Wat heb je allemaal nodig?

puppy spullen

Je eerste Franse bulldog puppy vergeet je nooit meer. Een klein, schattig wezentje dat jouw leven helemaal veranderde. Krijg je binnenkort een puppy? Dan zijn er een aantal dingen die je echt in huis wilt hebben!

Als nieuw frenchiebaasje kom je op onbekend terrein en dan zijn alle tips welkom. Welke spullen heb je nodig? Wij zetten de meest essentiële items voor jou op een rijtje.

Gesponsord

Harnas of halsband
Ga je jouw frenchie uitlaten dan is een harnas of halsband met lijn een pré. Harnassen en halsbanden zijn er in vele soorten, maten en designs. Bekijk bijvoorbeeld de riemen en halsbanden van Dogs with a Mission. Als je een puppy hebt is een halsband handiger dan een harnas. Hij moet nog veel leren en met een halsband heb je meer controle over wat hij doet. Gaat het goed? Koop dan een fashionable harnas! Bijvoorbeeld van The Bark Company. (Gebruik code FRENCHBARK voor 10% korting).

Vervoer
Hoe ga je je hond vervoeren? Op die fiets? In de auto? Of misschien zelfs in een rugzak? Belangrijk is dat je je puppy veilig vervoert. Een bench in de auto is handig. Of een zet hem in ieder geval vast op de stoel met een speciaal riempje.  Op de fiets zorg je er natuurlijk ook voor dat je puppy vastzit, want als hij schrikt zou hij er zo eens uit kunnen springen.

Franse bulldog voer
Veel Franse bulldogs hebben een gevoelige maag. Het is dus verstandig om speciaal voer aan te schaffen. Bijvoorbeeld hondenvoer van Royal Canin, speciaal voor Franse bulldogs. Of van het iets minder bekende YourDog die ook een speciale versie voor Franse bulldogs heeft. Belangrijk is om te vragen welk voer de puppy tot dan toe heeft gehad en dat als je wilt overstappen dit niet in één keer, maar geleidelijk doet.

Bench
Een  bench is heel handig om te hebben. Je puppy kan er in slapen zodat je zeker weet dat hij niet het hele huis overhoop haalt terwijl jij slaapt. Daarnaast is het een veilige plek voor de pup en is het een plek van waaruit hij makkelijk zindelijk kan worden. Belangrijk is om de bench niet te groot te nemen. Dat bemoeilijkt namelijk het zindelijk worden. De pup bevuilt in principe zijn eigen bedje namelijk niet, tenzij er zoveel ruimte omheen is dat hij het daar makkelijk kan doen zonder er daarna in te gaan liggen.

Hondenrek

Misschien niet het eerste item waar je aan zou denken, maar een hondenrek kan best handig zijn als je trappen in huis hebt. Door middel van een hondenrek voorkom je dat je frenchie op plekken komt waar hij niet mag komen.

Poepzakjes
Hondenpoep is 1 van de grootste ergernissen op straat. Poepzakjes moet je dan ook bij je hebben als je jouw frenchie gaat uitlaten. Heeft hij/zij de behoefte gaan dan ruim je het makkelijk en snel op met het zakje. Je hebt trouwens ook leuke zakjeshouders voor aan je sleutelhanger, zodat je ze nooit vergeet als jullie naar buiten gaan.

EHBO-Kit
Een ongeluk zit in een klein hoekje en net als bij mensen is het verstandig om een EHBO-kit in huis te hebben.

Contact met de dierenarts
Als je net een frenchiebaasje bent geworden is het belangrijk om contact op te nemen met een dierenarts. Het is verstandig kennis te maken met de dierenarts en de volgende punten te bespreken:

• Hoe druk heeft de dierenarts het?
• Is de dierenarts bekend met Franse bulldogs?
• Is er altijd iemand beschikbaar, 24/7, voor noodgevallen?

Vraag ook naar het noodnummer van de dierenarts en sla deze op je in je telefoon. Mochten er problemen zijn kun je contact opnemen met je dierenarts.

Wij wensen je heel veel plezier met je kleine pup!

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Gesponsord