Vuurwerkvrije vakantieparken

Vuurwerkvrije vakantieparken

Sinds een enkele jaren hebben meerdere vakantieparken besloten om het vuurwerk tijdens Oud & Nieuw in de ban te doen. Deze vuurwerkvrije vakantieparken worden steeds populairder, met name onder huisdiereigenaren. Uit onderzoek door Bungalowparkoverzicht.nl blijkt dat de meeste vuurwerkvrije bungalowparken nu al grotendeels zijn volgeboekt voor de aankomende jaarwisseling.

Beperkt aanbod, groeiende vraag

Veel bungalowparken liggen dicht bij een stad of dorp, waardoor er al snel vuurwerkoverlast uit de omgeving is. Het aantal vakantieparken dat het stempel ‘vuurwerkvrij’ heeft gekregen, liggen in een buitengebied en groeit de afgelopen jaren snel.

Uit een rondvraag blijkt dat veel vakantieparken al bijna zijn volgeboekt. Jozet Tomassen van Bungalowparkoverzicht.nl: “We zien dat Nederlanders die vorig jaar naast een huisje grepen, dit jaar het zekere voor het onzekere nemen en eerder boeken. Met als resultaat dat in sommige parken alle huisjes al zijn gereserveerd voor de Nieuwjaarsnacht.”

Dierenliefhebbers boeken het liefst

Mensen met honden (en katten) zijn de belangrijkste oorzaak van de stormloop op de vakantiehuisjes. Alles om de jaarwisseling in rust te vieren. Behalve de dierenvrienden trekken ook veel senioren en mensen met jonge kinderen weg van de stad met Oud & Nieuw.

Bijna alle weekendhuisjes vol

De meeste vakantieparken hebben uitsluitend nog accommodaties voor 4 tot 5 personen, bij verblijf van minimaal een week beschikbaar. Het aantal beschikbare vakantiehuisjes wordt bovendien snel kleiner, dus boek snel!