Vind een speelmaatje voor je frenchie

Speelmaatje

Je frenchie en jij zijn vier handen op één buik en samen vermaken jullie je uitstekend! Maar grote kans dat jouw hond ook graag eens met een soortgenoot speelt. Wat is er gezelliger dan speelmaatje in het park? Niet alle honden zullen echter een geschikte vriend zijn voor jouw Franse bulldog. Met onderstaande tips vinden jullie een fijn speelmaatje!

De manier van spelen

Honden spelen elk op een andere manier. Je kunt grofweg vier verschillende speelstijlen onderscheiden en deze zijn vrij eenvoudig te herkennen. Net als bij mensen zijn sommige honden heel sociaal en kunnen met veel verschillende stijlen overweg. Andere honden geven duidelijk de voorkeur aan één stijl. Het veiligste is dus om een speelmaatje te vinden die dezelfde stijl hanteert als jouw frenchie, dan kan het niet misgaan.

De vier stijlen die je kunt herkennen zijn als volgt:

De jager: deze honden houden van (op)jagen tijdens het spelen. Ook opgejaagd worden, is onderdeel van het spel.

De teamplayer: deze honden houden van samenspel. Je herkent dit bijvoorbeeld wanneer jouw hond graag zijn speelgoed deelt met andere honden.

De worstelaar: de naam zegt het, deze honden rollen voornamelijk over de grond tijdens het spelen en maken daarbij vaak knorrende en grommende geluiden.

De tackler: de laatste stijl wordt niet altijd even gewaardeerd. Deze honden walsen namelijk lekker overal overheen. Ze houden van drukte, springen en veel fysiek contact tijdens het spelen.

Size does matter

Hoewel de grootte van de honden wel degelijk meespeelt bij het vinden van een leuk speelmaatje, hoeven de honden niet altijd dezelfde grootte te hebben. Grote en kleine honden kunnen het vaak prima met elkaar vinden. Let wel op tijdens het spel dat de grote hond niet zijn volledige kracht gebruikt, dit kan te veel zijn voor de kleine hond.

Dezelfde leeftijd

Over het algemeen is het een goed idee om honden van dezelfde leeftijd aan elkaar te koppelen. Vaak zijn puppy’s en jongvolwassen honden te speels voor de senior soortgenoten.

Het vijfde wiel

Ook bij honden kan het voorkomen dat één van de spelers tijdens het spel wordt buitengesloten. Dit zie je vaak bij een oneven aantal. Daarom is het beter om jouw hond met één speelmaatje tegelijk te laten spelen.

Heeft jouw Franse bulldog al een speelmaatje?