Video: opgesloten in warme auto

Hond in auto

Het gebeurt helaas nog te vaak: mensen die in de zomer hun hond in de auto laten en even snel een boodschap doen. De temperatuur in de auto stijgt echter sneller dan je denkt en dat kan voor de hond fataal aflopen.

Misschien denk je als hondenbaasje ‘Ik ben snel weer terug’, ‘De auto staat toch in de schaduw’ of ‘Ik laat het raampje open voor frisse lucht’. Maar wat de reden ook is, je zou je hond nooit in de auto moeten laten als het warm is. De auto wordt sneller warm dan je denkt, zelfs met het raam open. Daarnaast kan de auto sneller in de zon komen te staan dan verwacht.

Om alle hondenbaasjes te laten zien hoe het kan aflopen, sluit de Britse dierenarts Zephanie Woodward zichzelf op in een auto. En dat terwijl het buiten 31 °C is. De temperatuur stijgt razendsnel en na zeven minuten is het in de auto 38°C. Nog eens vijf minuten later stijgt het kwik tot 40 °C. “Met deze temperaturen zou een hond onophoudend liggen hijgen”, vertelt Woodward. “De hond zou echt moeten drinken, anders valt hij flauw”.

Na een half uur in de auto is de temperatuur zelfs gestegen tot 46 °C. De dierenarts vindt het genoeg geweest. “Honden hebben natuurlijk een dikke vacht en zijn niet in staat te zweten. Als je als baasje nu terug zou keren naar je auto, dan tref je je hond bewusteloos aan.” De dierenarts voegt daaraan toe: “Eigenlijk had ik een bontjas aan moeten trekken om echt te ervaren hoe zwaar honden het hebben in hete auto’s.”

Bekijk hieronder de video van de dierenarts die zichzelf opsluit.

Opgesloten in warme auto

Dogs Die in Hot Cars

#Heatwave #DogsdieinhotcarsIn this video I experience what it must be like when a dog is left in a car. I couldn't believe the temperatures that were reached, and came out feeling pretty unwell. Please think about your pets in this heatwave. Longer version in the comments

Geplaatst door Shepherds Veterinary Hospital op Woensdag 27 juni 2018