Vachtverzorging Franse bulldog

Franse bulldog borstel

Een goede verzorging van je Franse bulldog is belangrijk. Ook vachtverzorging hoort hierbij. Met een goed verzorgde vacht gaat jouw frenchie gezond en stralend door het leven. Waar moet je op letten bij de vachtverzorging?

Over het algemeen heeft een Franse bulldog weinig vachtverzorging nodig. Af en toe borstelen is meestal voldoende. Alleen tijdens de rui kan regelmatig borstelen nodig zijn. Laat je hond hier als pup al aan wennen, dan zal hij de aandacht heerlijk vinden. Verder moeten de neusplooien regelmatig gereinigd worden.

Huid en haar

Om je frenchie gezond te houden moeten de huid en zijn vacht schoon blijven. Controleer je hond op kale plekken, huidschilfers of plotseling veel haaruitval. De huid is schoon en gezond als deze droog, soepel en niet vet aanvoelt. Voor de verzorging van de vacht kun je af en toe borstelen met een rubberen borstel. Doe dit tijdens de rui wat vaker, om de losse haren te verwijderen.

Vlooien

Het borstelen is gelijk een mooi moment om je hond te controleren op vlooien of eventuele huidproblemen.

Wassen

Om de vacht in optimale conditie te houden, kun je de hond zo nu en dan wassen. Doe dit echter alleen als de hond vies is. Te vaak wassen tast de beschermlaag van de vacht aan. Gebruik tijdens het badderen altijd een speciale hondenshampoo. Na het wassen is het belangrijk om de hond warm en tochtvrij te laten drogen, anders kan deze kou vatten.

Lees hier onze tips voor een frisse wasbeurt.