Trend: Natuurlijke hondenvoeding

Natuurlijke hondenvoeding

Niet alle hondenbaasjes en fokkers zijn fan van de droge brokken en natvoer voor hun frenchie. Zo zouden de droge brokken de meest belangrijke voedingsstoffen missen en de kwaliteit onder de maat zijn. Om die reden ontstond een nieuwe trend: natuurlijke hondenvoeding. Wij delen drie redenen waarom natuurlijke voeding het overwegen waard is.

Natuurlijke hondenvoeding is goed verteerbaar en bevat alle belangrijke voedingstoffen die een hond nodig heeft. Voor de natuurlijke hondenvoeding die je koopt in de dierenwinkel worden geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen gebruikt en deze wordt geproduceerd zonder chemische antioxidanten. Maar je kunt natuurlijk ook zelf vers voedsel bereiden voor je hond.

Smaak
Natuurlijke voeding smaakt vaak beter dan voorbewerkt voedsel. Als je vers fruit, groente of vlees toevoegt, krijgt je hond nog meer goede voedingsstoffen binnen.

Variatie
De natuurlijke voeding brengt ook variatie aan het dieet van je hond. Want jij zou toch ook moe worden van elke dag hetzelfde eten? Je kunt de droge brokken van je hond voorzien van een stukje vers fruit, groente of vlees. Op deze manier wordt elke maaltijd een verrassing.

Hydratatie
Kies eens voor een vers stukje fruit of groente. Honden zijn snel gedehydrateerd en hebben daarom veel water nodig. Droog voedsel helpt dan niet. Geef je hond eens een stukje fruit of groente, want ook daarin zit vocht..

Natuurlijke voeding kopen
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf het dieet van je hond uit te bereiden met natuurlijke voeding, maar je kunt het ook makkelijk en snel (online) kopen. Diverse merken verkopen natuurlijke hondenvoeding, zoals:
Jarco
Renske
Natuurlijke dierenvoeding.nl
Naturis

Heb jij je hond wel eens natuurlijke voeding gegeven? Deel jouw ervaring met ons op Facebook.