“Ik werk soms thuis voor mijn frenchies.”

rob_derriks

Rob Derricks (54) is gek op zijn vrolijke drietal. Met Kiki (6,25 jaar), Faya (4,75 jaar) en DJ (6,75 jaar) a.k.a. “my lovely french ladies” en manneke DJ brengt hij het liefst zoveel mogelijk tijd door. Daarnaast besteedt hij tijd aan zijn Steunfonds Franse bulldog dat bulldogs in medische nood helpt wanneer baasjes de medische zorg niet kunnen betalen.

Stel jullie eens voor..
Mijn prachtige Kiki (gestroomd) is bij mij komen wonen in november 2011 toen ze 13 maanden was vanuit haar geweldige geboortekennel Les Jolis Minois. Blonde Faya heeft ook een geweldig geboortehuisje gehad (From Bulltree Franse bulldog kennel) en was op een ruime week na, 1 jaar jong toen ze half april 2013 na de nodige omzwervingen (baasjes) bij ons is komen wonen. Manneke DJ woont sinds half december 2015 bij ons. In huis is DJ nu overwegend een gezellig en lief bulletje. Buiten is hij nog wel eens heetgebakerd dus losloopgebieden zoals strand/ zee, parken en bossen, is iets waar hij en ik in 2017 aan kikigaan werken. DJ was eerst op voorlopige basis bij ons, want 3 bulletjes was niet de bedoeling. Half juli jl. hebben Kiki, Faya en ik besloten dat DJ bij ons blijft.

Zelf ben ik happy single, fulltime beleidsadviseur bij een decentrale overheid en woonachtig in het pittoreske Utrecht. Kiki, Faya en DJ zijn 3 dagen per week in de dagopvang. De andere 2 dagen werk ik halve dagen op kantoor en halve dagen thuis. Mijn werkgever en ik zijn flexibel naar elkaar, omdat ik ook met regelmaat in avond en weekend werk. Mijn vrije tijd besteed ik aan wat sporten, ik breng veel tijd met mijn drietal door…… aan het Steunfonds Franse bulldog in medische nood bij hun baasje.

Wat doen jullie graag samen?dj
Kiki en Faya zijn dol op water en zand dus regelmatig gaan we naar Noordwijk of naar de monding van de Lek bij Vianen toe. Frisbee mee, lekker ravotten en rennen. DJ gaat dan een dagje extra naar de dagopvang, omdat hij nog niet mee kan. Dat zou noch voor hem, noch voor andere hondjes leuk zijn. Naast wandelen doen we vaak diverse hondendenkspelletjes. Of ravotten op mijn bed, ik kan ontzettend genieten als ik zie hoe leuk mijn drietal elkaar uitdaagt en speelt. Of we rennen door het huis heen en word ik ‘aangevallen’ door 3 bulldogjes

Welk moment met je frenchies staat je het meeste bij?kiki-en-faya
Van Kiki haar heerlijke en eigenzinnige karaktertje dat ik door en door ken. Ik zie het aan haar bullenbolletje als ze wat ondeugends gaat uithalen. Van blonde Faya dat ze mij na zo’n 2 maanden bij ons wonend zelf een kusje durfde te geven en nu mijn ongelooflijke knuffelbull is. Van DJ het moment dat hij zelf zijn pootje in mijn hand durfde te leggen na een moeilijke beginperiode. Daar ben ik dan ontroerd door, omdat DJ zich nu pas echt aan het ontwikkelen is.

Wat zijn de slechte eigenschappen van DJ, Kiki en Faya? 
Bij DJ zijn heetgebakerdheid naar andere hondjes. Van Kiki en Faya zou ik geen slechte eigenschap weten, dat is een geweldig setje en ik ben stapeldol op hen.

Hebben je frenchies favoriete speeltjes?
Kiki……..een frisbee, Faya ………..Kiki 😉 en DJ …… balletjes.

fayaWat is jouw gouden tip voor andere frenchiebaasjes?
Geniet van ieder moment dat je hebt van en met je frenchies. Ze zijn voor mij het mooiste dat mij is overkomen. Op de leuke momenten maar zeker ook op de momenten dat zij wat mankeren ben ik dankbaar dat juist IK hun baasje mag zijn en neem geen enkel risico met hun gezondheid.

Zijn jij en jouw frenchies actief op social media?
Vooral op Facebook en met name de Franse bulldog pagina’s zijn wij redelijk actief. Veel Franse bulldogbaasjes zitten namelijk op 1 van deze pagina’s. Ik ben niet meer zo super actief als voorheen, omdat het Steunfonds veel van mijn tijd vraagt, maar nog steeds duidelijk aanwezig. Op de overige social media niet, omdat de meeste Franse bulldogbaasjes op Facebook zitten.