Tara werd geholpen door het Steunfonds

Tara werd geholpen door Stichting Steunfonds Franse Bulldog. Tara kwam logeren bij Johan en Jolanda. Al snel werd ze ziek en moest ze geholpen worden. Helaas kon haar baasje de operaties niet betalen.

Nu gaat het gelukkig goed met de achtjarige frenchie Tara. Maar een tijdje geleden was dat wel anders. Toen ze ging logeren bij Jolanda en Johan kwamen zij erachter dat Tara een blaasontsteking had. Ze gingen met haar naar de dierenarts, die ook een dike, harde bol in haar buik voelde. Vermoedelijk een blaassteen. Thuis bij haar echte baasje  ging Tara naar haar eigen dierenarts die een echo maakte.

SONY DSC

“Ze zagen daar een steen met een doorsnee van 4 cm en wat schaduwen. Daarnaast werd ook nog een melkkliertumor ontdekt die ook verwijderd moest worden,” zegt Jolanda. Dus een operatie was noodzakelijk. Tara’s baasje had daar echter geen geld voor.

Jolanda: “Nou kennen wij Rob Derriks al een aantal jaren door de franse bullen wandelingen en we hebben de opzet van het Steunfonds franse bulldog kunnen volgen. Dus we hebben direct contact gezocht met Rob om met hem te bespreken hoe we het beste geld bij elkaar zouden krijgen.”

Rob Derricks van het Steunfonds schoot meteen te hulp. Jolanda en Johan hebben toen via Dream or Donate een actie opgezet. Daar werden ook de contacten van het Steunfonds voor ingezet en het bedrag voor de operatie van Tara liep al snel op. Jolanda en Johan hielpen met het in kaart brengen van de financiële situatie van het baasje van Tara en Rob ging zocht de kosten voor de operatie uit. Uiteindelijk is Tara geholpen bij Caressa Dierenziekenhuizen in Utrecht, die het Steunfonds een aantrekkelijke prijs aan kon bieden voor de operatie.

SONY DSC

De operatie vond al snel plaats. Helaas bleek er niet één steen te zitten in Tara’s blaas, maar wel drie. Tijdens de operatie is ook de baarmoeder verwijderd omdat deze vol met verdikkingen zat. Dus het was een fikse ingreep voor Tara. Baarmoeder eruit, stenen eruit, tumor verwijderd. Bij het wakker worden was Rob Derriks ook aanwezig bij de kliniek om te kijken hoe het ging en gegaan was.

“Gelukkig is Tara is er best goed doorheen gewandeld en goed opgeknapt. Ook wordt er nog contact onderhouden hoe het herstel gaat na de operatie. Ze doen echt hun werk met hart en ziel voor de Franse bulletjes. Helemaal toppie!”