Stofzuiger voor hondenhaar en vieze geurtjes

Paws

Wat is ergernis nummer één van ieder hondenbaasje? Oke, naast die vreselijk vieze scheetjes dan? Yep… Haren! Altijd en overal weer die haren: op de grond, op de bank, op je kleding, in de auto. In het ene seizoen is het erger dan in het andere, maar toch zijn we meer dan we zouden willen bezig met het verwijderen van hondenhaar. Eerder gaven we al tips om je huis en auto haarvrij te houden, maar het echte werk doe je natuurlijk met een stofzuiger. En dan het liefst een goede. Eentje die geen haartje overslaat. Hoe weet je of een stofzuiger aan alle eisen van een kritisch hondenbaasje voldoet? Juist! Gewoon proberen. Daarom hebben wij voor jou de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets getest. Weten hoe deze beviel? Dan moet je zeker even verder lezen!

De Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets belooft twee belangrijke problemen op te lossen. De stofzuiger zorgt niet alleen voor een haarvrij huis, maar verlost je ook van vieze dierengeurtjes. Tsjakka! A dream come true! Dat is wel een extra uurtje stofzuigen waard. Nou ja, anderhalf uur dan, want het unboxen duurde langer dan gedacht. Het was flink puzzelen om te begrijpen welk onderdeel waarin hoort en waar het voor dient, maar met de handleiding erbij en een beetje hulp van buitenaf is het toch gelukt.

Oranje box en blauwe box

De hoofdonderdelen van de stofzuiger zijn de oranje EasyBOX en de blauwe AQUA-FreshAir-Box. De EasyBOX scheidt het allergeen fijnstof van dierenharen van het grovere vuil. Klinkt super geavanceerd, maar wat wij vooral handig vonden, is dat de box supermakkelijk te legen is zonder dat al het stof weer terug de ruimte in waait. Heerlijk! Geen gedoe met stofzuigerzakken en geen gedoe met lastig eruit te halen onderdelen. Dikke plus op dit onderdeel dus!

De blauwe AQUA-FreshAir-Box is niet alleen bedoeld om haren op te zuigen, maar ook om de lucht te verfrissen. Ah! Dat kunnen we natuurlijk het best testen op een regenachtige dag waarop honden extra veel geurtjes achterlaten. Het in elkaar puzzelen van de box was weer een kleine uitdaging (welk onderdeel moet er nou wel of niet in), maar als het eenmaal in elkaar zit, dan is de box net zo makkelijk te installeren als de oranje EasyBox. Na een kwartiertje zuigen lijkt de huiskamer net wat frisser. Fijn! Het schoonmaken van de blauwe box is echter een tijdrovend klusje. Leuk voor eens in de zoveel weken, maar niet vaker dan dat.

Thomas Stofzuiger
Stofzuigen

We vertelden het al: de stofzuiger wordt geleverd met een heleboel verschillende mondstukken en accessoires. Aan alle soorten oppervlakken is gedacht: tapijt, parket, meubels, matrassen, kieren en gaten. Zo wordt stofzuigen bijna leuk! Al die accessoires zijn reuzehandig, maar ook ruimte rovend. Maar ieder voordeel heeft zijn nadeel, nietwaar? Een ander pluspunt van de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets is dat hij echt fijn is in gebruik. Hij glijdt gemakkelijk over het laminaat en hij zuigt nauwkeurig alle stof, haren en andere viezigheid weg. En dat is natuurlijk wat we van een goede stofzuiger verwachten.

Eindoordeel

Wat vinden wij van de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets? Na twee middagen testen, kwamen we tot een overwegend positief oordeel. De stofzuiger mag wat kosten (€255 bij Bol.com), maar je krijgt wel waar voor je geld.

Pluspunten

  • De boxen zijn erg makkelijk te legen
  • Met het parketmondstuk kun je ook onder lage kastjes, banken etc. stofzuigen
  • Vloeistoffen kunnen worden opgezogen
  • Apparaat voelt fijn in gebruik
  • Handige accessoires
  • Vuil, haren en stof worden goed opgezogen

Minpunten

  • Het apparaat is relatief groot en zwaar
  • Door alle accessoires neemt wat ruimte in beslag
  • Het schoonmaken van de AQUA-FreshAir-Box neemt best wat tijd in beslag

Aanrader of afknapper?

Wij zeggen: aanrader!

Ook een Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets kopen? Dat kan via Bol.com.

Koop bij bol.com

Meer informatie over de stofzuiger vind je op de website van Thomas.

En wat vonden Gucci en Truffel ervan?

Die vinden iedere stofzuiger te gek! Niets is leuker dan een bewegend, geluid makend voorwerp door hun huis heen. Stofzuigen in aanwezigheid van deze dirty devils is vrijwel onmogelijk en dat vindt het baasje natuurlijk een probleem. Heb jij daar ook last van? Binnenkort lees je op Hondenbaasjes hoe je voorkomt dat je hond met de stofzuiger speelt.

Gucci en Femke
Gucci