Stichting DOG bouwt toevluchtsoord

Sanctuary

Op Curaçao worden veel honden illegaal gedumpt. Dit is een groot probleem op het eiland. De dieren komen vaak om het leven door ziekten, gebrek aan voedsel en verwaarlozing. Stichting DOG komt op voor deze honden en bouwt nu aan een ‘hondensanctuary’ op het eiland. Met dit toevluchtsoord kan de stichting honden zonder toekomst een veilig thuis bieden.

Jaarlijks worden er op Curaçao veel honden gedumpt door hun baasje. Volgens Djoeke Gilliam, eigenaar van Stichting DOG, is dit niet per se met kwade bedoelingen, maar komt het voort uit onwetendheid. De bevolking heeft nooit geleerd hoe je om hoort te gaan met dieren en hoe je ervoor kunt zorgen. Educatie is dus erg belangrijk om een verandering teweeg te brengen.

Zwerfhonden

Daarnaast is er een grote behoefte aan meer opvang voor zwerfhonden. Op dit moment zijn er al foster-projecten, waarbij honden tijdelijk bij een gastgezin worden geplaatst, totdat het beestje geadopteerd wordt. Maar dat is lang niet voldoende om alle zwerfhonden op te vangen.

Grote opvang

De droom van Djoeke is om een grote opvang te bouwen waar de honden alle ruimte krijgen die ze nodig hebben. Zij vangt nu zo’n 70 tot 80 honden op in haar eigen huis, maar inmiddels barst het huis uit z’n voegen. Daarom zet Stichting DOG zich nu in voor een ruim toevluchtsoord voor zwerfhonden. Als er genoeg plek is, wordt er ook een speelplek gecreëerd waar kinderen met de honden kunnen spelen en knuffelen. Zo hoopt Djoeke de kinderen te leren dat honden een vriend voor het leven kunnen zijn.

Sanctuary opvang