“Soms is Mia Oost-Indisch doof!”

Hondje Mia

Frenchie Mia is de eerste pup van Astrid en haar vriend. Een lief en aanhankelijk hondje, maar wel een die af en toe Oost-Indisch doof lijkt te zijn.

Stel jullie eens voor…
Ik ben Astrid Oosterhof (27) en ik woon samen met mijn vriend in Wolvega. We hebben twee poezen en onze frenchie Mia (8 maanden). In mijn vrije tijd maak ik graag een wandeling met Mia en genieten we van de mooie natuur die Nederland te bieden heeft.

Mia is onze eerste pup en een lief en aanhankelijk hondje. Ze houdt ons constant in de gaten; waar wij zijn daar is Mia. Ze is gek op rennen in het bos en pakt graag de grootste en meest onmogelijke stokken. Mia is lekker actief, maar na een wandeling vindt ze het heerlijk om te snurken onder de dekens. Het liefst ligt ze bij ons op schoot.

Mia in het bos
Mia in bed

Wat is de reden dat jij gekozen hebt voor dit ras?
Mijn tweelingzus heeft een witte herder. Een heel lief beest, maar doordat hij zo groot is, neem je hem niet zo snel mee. Daarom wilden mijn vriend en ik graag een klein hondje. Mijn vriend vond een klein hondje oké, maar dan wel een “stoere” hond en geen pluizenbol. Hij gaf direct aan dat een Franse Bulldog een goede optie was, maar ik was nog zoekende.

We zijn bij twee fokkers geweest en hebben veel research gedaan. Op basis van karaktereigenschappen en het uiterlijk zijn wij uiteindelijk alle twee verliefd geworden op de bulletjes. Wij vonden het belangrijk om een hondje te kopen bij een goede fokker, want je hoort veel verhalen over gezondheidsproblemen bij broodfokkers. Gelukkig heeft Mia een lange snuit.

Wanneer kun je Mia wel achter het behang plakken?
Als Mia druk is of zich ergens op focust, dan is ze Oost-Indisch doof. Als ik op dat moment haar naam roep, krijg ik totaal geen reactie; het lijkt wel of je tegen een muur praat. Kenmerkend voor de Franse bulldog zijn de scheetjes, en inderdaad, Mia kan er wat van. Phoe, die zijn echt niet lekker! 😷

Astrid en Mia strand
Frenchie Mia

Wat doen jij en Mia liever? Een strandwandeling of een bos-/parkwandeling?
Wij lopen het meest door het bos met Mia, want ze kan dan lekker met stokken spelen. Het strand vindt ze ook erg leuk! Mia hupt dan als een konijntje en vindt zandhappen heerlijk.

Wat zijn jullie ervaringen met de dierenarts?
Wij hebben speciaal een dierenarts gezocht die ervaring heeft met Franse bulldogs. Mia had een slechte start, want ze kreeg kennelhoest. Helaas ging het niet snel over en heeft ze 17 dagen aan de antibiotica gezeten. Vanaf het moment dat Mia bij ons kwam wonen, heeft ze constant last van haar darmpjes. Ook hiervoor heeft zij een kuur gekregen, maar die sloeg niet aan. De dierenarts voorziet ons dan van goed advies. Sinds kort krijgt ze high sensitive voer en in de avond vers vlees. Deze combinatie gaat prima! Binnenkort laten wij haar steriliseren.

Heeft Mia andere dierenvrienden?
Mia deelt haar huis met onze twee poezen Indi en Mali. Indi vindt Mia soms maar een druktemaker, terwijl Mali altijd wel nieuwsgierig is. In onze buurt hebben we heel veel honden en die vindt Mia ook erg leuk!

Mia op de bank
image4

Wat is het lievelingsspeeltje van Mia?
Momenteel zijn haar favoriete speeltjes een balletje en een pizzapunt-knuffel van de Action. Mia heeft een hele verzameling speeltjes, van knuffels tot touwtjes.

Wat is jouw gouden tip voor andere hondenbaasjes?
Ga samen met je hondje op puppycursus, want op die manier wordt je hond socialer naar andere honden toe en bouw jij een band op met je hond.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.