“Sinds twee weken een frenchiepup!”

Hond

Angela en haar vriend Niels hebben sinds twee weken een frenchiepup in huis! Hoe bevalt het tot nu toe? En wat vinden ze het leukst en het minst leuk aan hun frenchie Bandit?

Stel jullie eens voor…
Ik ben Angela (24) en woon sinds december met mijn vriend Niels in ons eigen huisje in Hendrik-Ido-Ambacht. Sinds 10 juni is onze frenchie Bandit (9 weken oud) bij ons komen wonen.

Is dit je eerste Franse bulldog?
Bandit is onze eerste eigen frenchie. Echter heb ik wel al 9 jaar lang Franse bullen om me heen gehad, aangezien mijn ouders er twee hebben. Toen ik het huis uit ging, miste ik die clowntjes ontzettend en daarom hebben wij ervoor gekozen om zelf een frenchie te nemen.

Waarom heb je gekozen voor dit ras?
Ik ben jaren geleden verliefd geworden op het eigenwijze karakter van de Franse bull. Daarbij zijn ze ontzettend lief, speels en aanhankelijk. Je kan de Franse bull met geen enkel ander ras vergelijken, door hun eigenzinnige karakter.

Wat was het eerste wat je dacht toen je je frenchie zag?
A match made in heaven! Vanaf onze eerste date klikte het gelijk. Onze fokster heeft haar pups aan de gezinnen aangewezen op basis van het karakter. Dit heeft ervoor gezorgd dat we goed bij elkaar passen, maar ook aan elkaar gewaagd zijn.

20180620_203748
Hond liggend

Wat is zijn / haar slechtste eigenschap?
Op dit moment is dat zijn ‘terror-stand’. Zo noemen we dit, omdat er op dat moment niets of niemand veilig is. Hij vliegt dan op je af om je vervolgens ergens mee uit te dagen. Zo rende hij laatst ineens met mijn madeliefjes voorbij.

Hoe begroet je jouw frenchie in de ochtend?
Ik ren de trap af, gris hem uit zijn bench en laat hem buiten plassen. Hierna overlaad ik hem met kusjes en knuffels, totdat hij me zat is.

Hond optillen
Hond in de tuin

Gaat je frenchie met jou mee op vakantie?
In oktober gaan we voor de eerste keer met Bandit op vakantie. Wij gaan dan een week naar een bungalow, samen met mijn ouders en hun Franse bullen. Dit wordt dus een week dolle pret voor de frenchies.

Wat zou jij samen met je frenchie graag eens willen doen?
Ik zou graag een weekendje naar Texel gaan in een hotel waar onze Bandit mee mag. Lekker met z’n drieën erop uit. ♡

Wat is jouw gouden tip voor andere Frenchie-baasjes?
Regel #1 Een frenchie heeft altijd gelijk.
Regel #2 Heeft je frenchie geen gelijk? Ga dan terug naar regel 1.

Hond op de bank
IMG_20180618_172221_535

Zijn jij en jouw frenchie actief op social media? Zo ja, welk account?
Ja, zeker! Onze Bandit heeft zijn eigen Instagramaccount waarmee hij menig hart veroverd. Volg jij hem ook met al zijn avonturen?