Shocking, sommige baasjes laten hun hond niet uit!

Bank

Volgens recent onderzoek laat 1 op de 10 hondenbaasjes zijn hond helemaal niet uit. En een kwart van de baasjes doet het slechts één keer per week. Wij vinden dit best shocking!

Honden zijn huisdieren die niet heel lang alleen kunnen zijn. Ze kunnen niet voor zichzelf zorgen en zijn afhankelijk van de zorg van hun baasje. Hierbij horen natuurlijk eten en drinken geven, liefde en aandacht en uitlaten.

De ondervraagde baasjes geven aan dat te weinig tijd de voornaamste reden is waarom ze niet gaan wandelen met hun hond. Ook slecht weer is een boosdoener. Maar wat nou als je je hond niet uitlaat? Wat gebeurt er dan? Niet gaan wandelen met je hond heeft verschillende negatieve effecten op het beestje.

Toename in gewicht

Honden hebben beweging nodig om op gewicht te blijven en om gezond en gelukkig te blijven. De makkelijkste manier om aan voldoende beweging te komen, is om een stuk te gaan wandelen.

Slecht gedrag

Als je hond de hele dag binnen zit, dan kan hij zich gaan vervelen. Honden willen graag dingen ontdekken en dat kan niet altijd als ze thuis zijn. Er zijn te weinig prikkels en ze kunnen hun energie niet kwijt. Dit kan slecht gedrag tot gevolg hebben. Denk aan rommel maken en schoenen kapotbijten.

Minder sociaal met andere honden

Ook voor de ontwikkeling van je hond is het goed om regelmatig naar buiten te gaan. Door in aanraking te komen met andere honden worden ze namelijk een stuk socialer. Laat je je hond niet regelmatig uit? Dan is de kans groot dat ze vals worden naar andere honden.

Minder quality time met hun baas

Een dagelijkse wandeling is ook het perfecte moment om te bonden met je furry friend. Hij vindt het erg fijn om samen met jou te zijn en zo hebben jullie wat een-op-een tijd. Gaan jullie regelmatig samen op pad, dan wordt de band met je hond sterker. Daarbij is het een perfect moment om de gehoorzaamheid van je hond te vergroten. Laat hem zitten, wachten, niet aan de riem trekken, etc.

Ook voor het baasje heeft regelmatig uitlaten voordelen: zo krijg je een betere conditie, lagere bloeddruk en minder stress. Zorg dus voor een regelmatige wandeling! Daar heeft niet alleen je hond voordeel van.