Robothond Aibo van Sony

Sony - Aibo

Ben jij allergisch voor honden? Dan heeft Sony misschien wel de beste oplossing ever! Na ruim tien jaar komt Sony met een opvolger van hun eerste robothond. Deze nieuwe robothond, Aibo, heeft oled-schermen als ogen en kan zelfs apporteren.

De nieuwe robothond bouwt volgens Sony “een emotionele band op met familieleden en biedt hen liefde, affectie en plezier”. Deze slimme robot kan door kunstmatige intelligentie leren wat zijn baasje leuk vindt, zoals kwispelen, met de bal spelen en een pootje geven.

De ogen van de robothond worden getoond op oled-schermen, waardoor Aibo allerlei emoties uit kan laten zien. De Aibo heeft een camera waarmee je foto’s kunt maken en met de bijbehorende app kun je deze direct delen met je vrienden. Wil je de robothond nieuwe trucjes laten doen? Dan kun je tegen betaling bijvoorbeeld de Aibone kopen om te apporteren.

Niet goedkoop, maar wel leuk
De Aibo robothond is vanaf 11 januari 2018 in Japan te koop. Goedkoop is deze Aibo in ieder geval niet, je moet een bedrag van € 1.500 euro (198.000 yen) neerleggen om met deze hond te kunnen spelen. Of de Aibo robothond ook in Nederland wordt verkocht is nog niet bekend.

Aibone - Sony

Fotocredits: Sony