Een reistas inpakken voor je hond

reistas inpakken

Het is zomer en wat is er leuker dan er samen met je hond op uit te gaan. Een dagje weg of een lange vakantie alles is mogelijk. Waar je ook naartoe gaat het is altijd handig om een reistas voor je hond in te pakken. Wij zetten voor jou de belangrijkste items op een rij…

Uitrollijn
Honden mogen niet overal loslopen. Zorg er daarom altijd voor dat je een uitrollijn meeneemt, zodat je hond toch genoeg bewegingsvrijheid heeft. Er is veel keuze op het gebied van riemen en halsbanden. Ben je nieuwsgierig? Lees dan ons artikel “Zomerse tuigjes, halsbanden en lijnen met korting!

Water en voeding
Zorg altijd voor voldoende drinkwater! In de zomer lopen de temperaturen snel op en dan heeft je hond meer water en de juiste voeding nodig om koel te blijven. Speciaal voor het reizen zijn er anti-mors waterbakken te koop. Deze waterbakken hebben een brede rand en zijn daardoor erg praktisch voor onderweg.

Neem ook praktische snacks en voldoende voer mee. Bepaalde producten kun je prima buiten de koelkast bewaren. Heb je toch een koel-/vrieskast ter beschikking? Maak dan eens hondenijsjes. Mmm, jammie!

Deken/mand
Voor langere uitstapjes is het handig om een deken of de mand van je hond mee te nemen. Ideaal voor je hond om even tot rust te komen. Zijn er weinig schaduwplekken waar je hond kan gaan liggen? De hondentent is dan een handige oplossing! Op deze manier ligt je hond in de schaduw en uit de wind.

Pin
Om je hond even vast te kunnen leggen, bijvoorbeeld naast de tent of caravan, dan is het handig om een pin mee te nemen. De pin kun je als kurkentrekker in de grond draaien en is makkelijk te verwijderen.

Tekentang
Ga je de bossen in of bezoek je plekken met veel groen? Dan kan je hond teken oplopen. Koop voor je op reis gaat een speciale tekentang waarmee je deze lastige beestjes met precisie kunt verwijderen.

EHBO-kit
Een ongelukje zit altijd in een klein hoekje, ook op vakantie. Ga altijd voorbereid op weg en neem de EHBO-kit voor dieren mee.

Inpakken en wegwezen! Fijne vakantie 🙂