Puppy nanny

header puppy nanny

Geschreven door: Femke Marcar

En ja hoor! Daar is ze dan.. Truffel. En terwijl de puppyhormonen door mijn  lichaam stromen, ruim ik fluitend alle poepjes en plasjes op. De eerste twee dagen dan… want slapen doe ik sindsdien behoorlijk slecht en dat heeft zo zijn effect (sorry vrienden en collega’s). Maar o wat is ze lief en schattig!

Ik geef toe.. zindelijk maken van zo’n kleine vleermuis heb ik behoorlijk onderschat. En hoewel manlief denkt dat ik aan selectieve informatieverstrekking doe, had ik daar alle reden toe. Want terwijl ik op 4 hoog woonde toen ik Gucci als pup kreeg, deed ze alle poepjes en plasjes binnen no time keurig buiten. Gewoon een kwestie van haar oppakken als ze aanstalten maakte, heel hard rennen naar de lift en maar  hopen dat ze het niet over mijn kleren deed omdat het toch echt best lang duurde voordat de lift weer beneden was. De eerste twee nachten piepte ze een beetje, maar daarna sliep ze nacht aan nacht als een roosje. Fluitje van een cent. En natuurlijk kwam er heus per ongeluk weleens een plasje op de vloer terecht, maar daar bekommerde ik me niet echt om. Ik herinner me nog de dag dat ze voor het eerst voor de deur zat om te zeggen dat ze moest plassen. Oooo wat was ik een trotse puppymama! En met dat idee in mijn hoofd, zou Truffel toch ook zo zindelijk zijn.. Dit keer vanaf de begane grond zelfs. Kan alleen maar dat dat in no time gewoon gepiept is.

Maar nee dus.. Deze kleine dame maakt er een zooitje van. Letterlijk en figuurlijk. In de verste verte is er nog geen enkel teken te bekennen dat ze ook maar iets snapt dat ze haar behoeften buiten moet gaan doen. Overdag ren ik wel 20 keer met haar naar buiten. Soms verdenk ik haar er zelfs van dat ze inmiddels gewoon nepplasjes doet op het gras om maar weer naar binnen te mogen in de kou en regen. De kleine actrice.

puppy nanny - truffel

’s Nachts is het nog erger. Ze poept en plast vrolijk in haar bench en rolt er net zo gezellig nog even doorheen. Het resultaat is dat ik ’s nachts haar bench sta te boenen en haar in bad stop. Zijn we zo weer drie kwartier verder.. En leuk dat ze het vindt! Eerste wat ze het liefste doet is Gucci wakker maken. Want dat betekent spelen! Zit ik dus met chaos en twee honden die me triomfantelijk aankijken. En die koppies.. Ja, zelfs als ik nog zo moe ben, smelt ik daar gewoon van. Alhoewel.. als ze voor de vierde keer per nacht luid begint te zingen omdat ze moet plassen, dan word ik wel wat minder vrolijk. Maar dat lijkt haar niet te deren.

puppy nanny - speelse truffel

En de volgende dag gaan alle rituelen weer vrolijk door. Zij slaapt een beetje bij, terwijl ik mijn ogen probeer open te houden boven mijn werk.

Manlief kwam overigens met een briljant idee.. Een puppy nanny die je hond zindelijk maakt. Ik zie er wel brood in! Dus nanny’s.. aanmelden kan vanaf heden!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl o.v.v. “column”.