Prachtvacht: de mobiele hondentrimsalon

Prachtvacht mobiele trimsalon

Haren, overal haren! Hondenhaar, het is misschien wel één van de grootste ergernissen van hondenbaasjes. De beste manier om het verharen en de klitten in langharige vachten te voorkomen is om eens in de zoveel tijd langs te gaan bij de hondentrimsalon. Maar waarom zou je naar de hondentrimsalon gaan als de mobiele hondentrimsalon bij jou thuis langskomt?

Monique Paardekooper uit Boskoop is eigenaresse van de mobiele hondentrimsalon “Prachtvacht”. Veel hondenbaasjes denken nog steeds dat het trimmen van je hond een overbodige luxe is, terwijl het trimmen van bepaalde hondenrassen juist zeer belangrijk is voor de gezondheid. “Wij trimmen om het onderhoud van de vacht makkelijker te maken voor de baasjes. De vacht blijft zo in goede conditie en het helpt je hond door zijn ruiperiode te komen.”

Gesponsord

Een mobiele hondentrimsalon biedt veel voordelen voor zowel hond als baasje. “Baasjes hoeven niet meer twee keer op en neer te rijden om hun hond te laten trimmen en het is ideaal voor honden die snel wagenziek zijn. Het is ook minder stressvol voor de hond, want hij blijft zo dicht bij huis en zit niet tussen de andere honden. Voor mij als trimster is een mobiele trimsalon ook superleuk, want ik kom elke keer ergens anders.”

“Ik heb zelf een hondje, Ruby (4), maar die is bij mijn ouders gebleven toen ik ging verhuizen. Natuurlijk kan ik als trimster niet lang zonder hondje, dus heb ik samen met mijn vriend een puppy gereserveerd. Een Japanse Spits teefje. Als ze eenmaal gewend is bij ons en het leuk vindt, mag ze met ons mee in de trimbus.”

De start van Prachtvacht
“Ik ben door mijn moeder op het idee gebracht om een mobiele trimsalon te beginnen. Zij heeft een ver familielid dat al jaren een mobiele trimsalon heeft. Om een beetje een klantenbestand op te bouwen ben ik begonnen met trimmen in de garagebox van mijn ouders. Door de financiële voordelen en de grote ruimte heb ik overwogen om in de garagebox te blijven trimmen, maar doordat ik geen vergunning kreeg was de keuze snel gemaakt: er moest een bus komen!”

Omgebouwde bus
De bus waar Monique mee rondrijdt heeft ze zelf omgebouwd tot hondentrimsalon. “Ik kon geen geschikt bedrijf vinden dat dit voor mij wilde doen, dus besloot ik zelf de handen uit de mouwen te steken. Ik vond het uiteindelijk ook heel erg leuk om te doen, omdat je steeds een stapje verder komt. Uiteindelijk is het, met wat hulp van familie, gelukt om mijn bus volledig om te bouwen.”

“Een hond die in slaap valt tijdens het trimmen is zo aandoenlijk!”

Monique - Prachtvacht

Op pad met de mobiele trimsalon
Ondanks veel wilde verhalen van andere mobiele trimmers, zoals klanten die niet willen betalen, trimmers die voor een dichte deur komen te staan of trimmers die zelfs lastiggevallen worden, heeft Monique tot nu toe nog niks geks meegemaakt. “Op het losschieten van een boilerslang na, waardoor het water volledig over mijn radio heen gutste.”

Bijzondere momenten
Sinds de start van haar bedrijf “Prachtvacht” zijn de momenten waarop een hond in slaap valt tijdens het knippen het meest aandoenlijk. Maar niet alle onvergetelijke momenten waren even mooi. “Iets dat mij nog wel even zal bijblijven, is het moment dat ik een hond op leeftijd mocht trimmen. Toen ik klaar was liet ik hem naar buiten gaan. Vol enthousiasme sprong hij uit de bus, maar begon direct daarna keihard te gillen. Hij bleek met zijn poot achter de trekhaak te zijn blijven hangen. Door zijn leeftijd zakte hij door zijn voorpoten en kwam er nog meer druk te staan op de poot achter de trekhaak. Gelukkig kon ik snel ingrijpen en bleek hij niet gebroken, maar je schrikt je dan een ongeluk!”

Mobiele trimsalon - Bus
VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Gesponsord