Petcake – patisserie voor honden

Petcake

Je hond is jarig. Of is geslaagd voor zijn gehoorzaamheidsdiploma. Of is zojuist zindelijk geworden. Er is altijd reden voor een hondenfeestje! En nu kan dat feestje ook nog eens extra leuk gemaakt worden met heerlijke en vooral ook hele mooie hondentaarten! Ronald Barkmeijer is hondenpatissier en eigenaar van Petcake. Wij vragen hem de oren van het patissierslijf. Enne.. wij mogen ook koekjes weggeven! Onderaan het artikel staat hoe je deze kunt winnen

Ronald, je bent hondenpatissier. Dat is een bijzonder beroep. Hoe kwam je op het idee voor Petcake?
Het idee kwam spontaan op. Ik was op bezoek bij vrienden en daar lopen Jip en Joris rond, twee Jack Russels. Ik had wat voor alle mensen wat gebakken en vroeg me af of het niet leuk was geweest om ook iets voor Jip en Joris te bakken. Vanaf daar is het gaan rollen. Ik ben gestart met het schrijven van mijn ondernemingsplan en ben toen de producten gaan ontwikkelen. Dit heeft geleid tot waar ik nu sta, het aanbieden van ambachtelijke hondentaarten en dagverse hondenkoekjes.

Petcake - Roland

Dat lijkt ons nog niet zo gemakkelijk..
Nee, dat klopt. Want na het idee kwamen vragen als “kan dat dan?” “En hoe dan?” “En wat mogen honden dan wel en niet hebben?” Allemaal vragen waar eerst een antwoord op moest komen voordat ik aan de slag kon.

Wat maak je zoal?
We maken taarten en dagverse koekjes voor honden die geïnspireerd zijn op de klassieke Franse patisserie. We bakken speciale hondenversies van madeleines, financiers, profiteroles en de fraisier. Daarnaast hebben we bijzondere lekkernijen ontwikkeld zoals Haagse Hopjes, ontbijtje op bed en de brownie voor de hond.

petcake
aardbei - petcake

Je producten zien er prachtig uit. Maar wij associëren taarten en koekjes als mensen natuurlijk wel met ongezond. Geldt dat ook voor de hondentaarten en –koekjes?
De producten zijn lekkernijen voor honden, maar zijn wel gezond en verantwoord. De koekjes en taarten zijn allemaal gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten. We gebruiken geen geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen of andere kunstmatige toevoegingen. Omdat het beter is voor de hond gebruiken we ook geen suiker en zout.

Petcake verkoopt ook hondenchocolade? Chocolade is toch gevaarlijk voor honden?
Dat klopt. Chocola voor mensen is gevaarlijk voor honden. Het basisingrediënt van ‘mensenchocolade’ is cacao, afkomstig van cacaobonen. In cacao zitten bepaalde stoffen genaamd alkaloïden. Twee van deze alkaloïden, theobromide en cafeïne, zijn giftig voor honden. Bij Petcake werken we daarom met carobe, een hondvriendelijke vervanger van cacao. Carobepoeder is gemaakt van peulen van de johannesbroodboom. Carobe heeft de rijke, zoete smaak van chocola, maar bevat geen gevaarlijke stoffen. Deze ‘hondenchocolade’ is dus 100% veilig.

Voor welke gelegenheden bestellen mensen bij Petcake?
Mensen bestellen voor allerlei gelegenheden onze producten. Wij maken bruiloftstaarten, kraamtaarten, verjaardagstaarten, taarten voor een high tea. Je kunt het zo gek niet bedenken. De koekjes worden vaak door baasjes besteld voor hun eigen hond als lekkernij of om cadeau te geven.