“Ouderen genieten van frenchie Sjefke”

genieten sjefke

Jolien (25) neemt frenchie Sjefke (1) graag mee naar haar werk in het verzorgingshuis. De ouderen genieten volop van de vrolijke frenchie…

Stel jullie eens voor..
Ik ben Jolien, het baasje van Sjefke. Ik was al een tijdje op zoek naar een frenchie, omdat ik het zulke leuke hondjes vind. Toen kwam ik Sjefke tegen. Ik was meteen verkocht!

Ik werk in de zorg bij mensen met dementie en heb Sjefke meteen meegenomen naar mijn werk. Als ik de auto nog maar net op de parkeerplaats had gezet dan rende hij al langs het verzorgingshuis op zoek naar aandacht. Het is prachtig om te zien hoe hij het ene moment heel druk kan zijn en hoe rustig hij bij de ouderen is. De mensen genieten volop van het geweldige beestje. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe leuk een frenchie is.

Hoe denken jij en Sjefke over hondenkleding?
Ik doe mijn hond geen kleding aan, maar hij is wel gewend kleertjes aan te krijgen. Sjefke vindt het niet erg. Hij loopt er dan trots mee rond, haha.

Wat doen jij en Sjefke liever? Een strandwandeling of een bos-/parkwandeling?
Wij wonen in Limburg waar geen echt strand te vinden is. Van water houdt Sjef ook niet echt, maar een boswandeling vindt hij heerlijk! 🙂

sjefke - jolien

Wat zijn jouw ervaringen met de dierenarts?
Onze ervaringen zijn prima hoor! Sjef vindt het allemaal spannend, maar zolang hij aandacht krijgt dan vindt hij het allemaal best!

sjefke en boebie

Heeft je frenchie andere dierenvrienden?
Ja, een Amerikaanse stafford genaamd Boebie. Boebie heeft hem meteen geaccepteerd en ze zijn de beste maatjes! Waar Boebie is, is Sjefke ook.

Wat is jouw gouden tip voor andere hondenbaasjes?
Geniet van je dier elk moment en elke dag. Het is zo voorbij.. En verwen hem! Je krijgt er dan zoveel liefde voor terug.

Zijn jij en jouw frenchie actief op social media? Zo ja, welk account?
Ja! Ik post geregeld foto’s van Boebie en Sjefke op WeHeartIt.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.