“Door op tijd ingrijpen van Elleke leeft Bumper nog!”

header elleke en bumper

Frenchie Bumper (3,5) liet haar baasje Elleke (28) behoorlijk schrikken toen ze ontzettend ziek werd. Door op tijd ingrijpen heeft de zieke Bumper het gelukkig overleefd. 

Stel jullie eens voor.. 
Wij zijn Bumper en Elleke. Ik heb lang nagedacht over wat voor hond ik wilde hebben. Gelukkig heb ik uiteindelijk gekozen voor een Franse bulldog. De keuze was niet moeilijk toen we Bumper zagen tussen zijn broertjes en zusjes. Ze lag namelijk lekker rustig in haar nestje. Alleen toen we haar kwamen ophalen, meldde de eigenaar dat Bumper wel eens een lastig hondje zou kunnen worden. En… Daar had ze zeker gelijk in gehad. Bumper is namelijk heel eigenwijs en doet graag wat zij zelf wil. Behalve als het om koekjes gaat, dan luistert ze in eens erg goed.

Wat doen jullie graag samen?
Wij gaan graag samen naar het bos en dan het liefst met Bumpers hondenvriend Stender. Stender is een kruising tussen een Amerikaanse bullmastiff en een cane corso. Samen rennen ze overal doorheen en springen ze het liefst over de sloten. Als het even kan dan springt Bumper de sloot in, weer of geen weer… Ja, zelfs met met drie graden. Bumper gaat graag met ons mee op vakantie. Vorig jaar gingen wij naar Zuid-Duitsland en toen mocht ze overal mee naar toe. Dat vond ze prachtig. Ze leek net een geitje in de bergen. Ze klom overal tegenop!

elleke en bumper

Welk moment met je Bumper staat je het meeste bij?
Het moment dat ons het meest bij staat is toen Bumper heel erg ziek werd. Ze was toen 30 weken oud. Ze wilde niet meer eten, niet meer drinken. Begon flink te braken en was aan de diarree. In overleg met de dierenarts moesten we de situatie maar even aankijken. Op vrijdag durfden wij het niet langer af te wachten. Ze was slap, kon niet meer in de benen komen en sliep alleen maar.

Mijn vriend heeft de dierenarts gebeld en moest gelijk langskomen met Bumper. Bij de dierenarts werd er een foto van haar buik gemaakt en toen leek er iets van een bierdop in haar buikje te zitten. Voor de zekerheid zijn we doorgestuurd naar Lochem voor een echo. Wat bleek, haar darmen waren vanaf de maag tot endeldarm ontstoken. Bumper heeft daarna bijna 2 weken antibiotica en recovery voer van Royal Canin gehad. Het heeft haar weer op de been geholpen. Wij waren ook ontzettend gelukkig toen we te horen kregen dat haar darmpjes weer rustig waren. We hadden precies op tijd ingegrepen en onze Bumper gered van de dood.

Wat is haar slechtste eigenschap?
Bumpers slechtste eigenschap is dat ze niet wil luisteren. Nou ja, ze is gewoon Oost-Indisch doof.  Wanneer het haar uitkomt, kan ze heel goed luisteren, maar als ze even geen zin heeft dan doet ze haar uiterste best om niet te luisteren.

Heeft je frenchie een favoriet speeltje?
Ja, Bumper heeft zeker een favoriet speeltje. Een knuffel van Robijn. Wij hebben de knuffel dan ook maar toepasselijk Robijntje genoemd. Als ze wil spelen is dit het eerste knuffeltje wat ze pakt.

Wat is jouw gouden tip voor andere frenchiebaasjes?
Onze gouden tip is: “Geniet van je hond!”

Bumper en stender

Zijn jij en jouw frenchie actief op social media? Zo ja, welk account?
Nee, we zijn niet actief op social media. We volgen wel anderen, zoals Manny the frenchie op Instagram. Wat een super mooi beestje!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.