Nederlandse bulldog gekloond voor BNN programma

Voor het televisieprogramma Klonen: Wens of Waanzin van BNN heeft een Rotterdams stel hun bulldog laten klonen in Zuid-Korea.

Het is weer één van de meest spraakmakende programma’s na De Grote Donorshow van BNN. In Klonen: Wens of Waanzin onderzoeken Sophie Hilbrand en Bas Haring de voor- en nadelen van klonen. Om het onderwerp weer aan de kaak te stellen en de discussie op gang te brengen zijn de programmamakers zelf aan het klonen geslagen. Voor een bedrag van 50.000 euro liet de omroep BNN de 12 jaar oude Amerikaanse bulldog van het Rotterdamse stel, Pup en Hans, precies namaken ofwel klonen.

Door een klein stukje weefsel van hun bulldog Joep af te nemen heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf Sooam Biotech een exacte kopie van hun hond gemaakt. Het Rotterdamse stel is dolblij met de kleine kloon van hun hond Joep. De kleine pup kreeg de naam Pipo en lijkt echt qua karakter volledig op Joep. Van het gesnuif en gesnurk tot de knik in zijn staart, werkelijk alles is hetzelfde.

Kamerleden en dierenwelzijnsorganisaties reageren daarentegen verontwaardigd tegenover De Telegraaf. “Een ethisch argument zou al voldoende moeten zijn om te zeggen, dit willen wij niet,” zegt een woordvoerder van De Dierenbescherming. Het protest tegen het “klonen op bestelling” zal voorlopig nog wel doorzetten ondanks dat de ontwikkelingen niet stil staan.

De uitzending van Klonen: Wens of Waanzin was op vrijdag 28 oktober 2016 op televisie te zien. Heb jij de aflevering gemist? Dan kun je die terugkijken via de NPO uitzending gemist.

Hoe denk jij over klonen? Is het wens of waanzin? Deel jouw mening met ons op Facebook.