Mannen met snorren en puppy’s?

Mannen met snorren

Kleine puppy’s, ze zijn in de eerste paar weken nog blind en doof, maar leren al heel veel. Een onderzoek door de Engelse organisatie voor blindengeleidehonden heeft aangetoond dat de eerste zes weken cruciaal zijn voor de ontwikkeling.

“Honden die niet socialiseren als puppies, kunnen later onrustig en bang worden”, zegt Helen Whiteside van Charity Dogs in het onderzoek. Zij ontwikkelde een vast programma voor de eerste weken van de hondjes.

Mannen met snorren

Bij het ontwikkelen van het programma zijn de onderzoekers erachter gekomen dat puppy’s zich veelal bezighouden met dingen voelen. Een puppy aaien met een tandenborstel of ze laten voelen aan mannen met snorren kan op de lange termijn zorgen dat een hond sociaal vaardiger wordt.

Je kunt puppy’s ook dagelijkse geluiden laten horen, zoals televisies en smartphones. Zet ze ook eens voor de spiegel, het levert schattige momenten op en ze bleken zich er beter door te ontwikkelen.

Applicatie

“Het programma blijkt te zorgen voor een blijvende verbetering in het gedrag”, zegt Whiteside. Om die reden gaat de organisatie een app ontwikkelen, zodat fokkers en trainers de honden sociaal vaardiger kunnen maken.

Bron: Editie NL