Een magische foto van jouw frenchie

Fotograaf

Een bijzondere foto maken van jouw hond? Fotografe Monica van der Maden kan het! Onlangs werd de vrouw uitgeroepen tot beste hondenfotograaf van de wereld. Voor het perfecte plaatje ligt Monica gerust in het bos op haar buik gekke geluidjes te maken.

De foto’s die Monica maakt zijn bijzonder om te zien. Ze maakt dromerige beelden met een magische sfeer. De zachtheid van de beelden en de wazige achtergrond zijn typerend voor haar stijl. Met haar foto’s probeert Monica “de ziel van de hond” vast te leggen.

Om tot de mooiste plaatjes te komen neemt de fotografe echt de tijd. Als je met dieren werkt, moet je geduld hebben. Je hebt namelijk geen invloed op ze. “Soms duurt het een half uur, soms twee of drie uur”, vertelt Monica. Om de aandacht van de hond te trekken maakt ze vaak piepgeluidjes of zet ze hondengeluidjes aan op haar telefoon. Ze maakt de foto’s graag op ooghoogte van het model, dan krijg je de mooiste foto’s. Hiervoor ligt ze dan ook regelmatig plat op haar buik.

Monica is ongelofelijk blij met de prijs en had het totaal niet verwacht. Met het winnen laat ze ook 10.000 inzendingen uit ruim 70 landen achter zich!

Bekijk hieronder een aantal van haar foto’s Vind jij ze ook zo bijzonder?