Maak de leukste foto’s van je frenchie

Jouw frenchie is de allerknapste hond van de hele wereld en iedereen mag, nee moet, hem zien op Facebook, Pinterest en Instagram! Maar hoe krijg je je hem of haar  nou het leukst op de foto? Wij delen een paar handige tips en tricks!

Koekjes, koekjes!
Beloon je frenchie met een koekje als hij doet wat jij wilt. Koekjes zijn ook handig om hem een bepaalde kant op te laten kijken. Werkt een koekje niet, dan doet een speeltje “the trick”. Een piepgeluid zorgt er al snel voor dat je hond zijn hoofd in de richting draait die jij wil.

Gebruik de burst-instelling
Je kent het vast wel…. Denk je dat je precies op het juiste moment op het knopje gedrukt hebt, staat je frenchie er toch nog op met zijn ogen half open, zijn koppie naar de verkeerde kant gedraaid, zijn pootje net optillend.. Kortom, precies niet wat je voor ogen had. Met de burst-instelling die ook op de meeste smartphones zit,* kun je in één keer heel snel achter elkaar veel foto’s maken. Dan hoef je alleen de beste er maar uit te pikken. Perfect pose gegarandeerd!

• bij iPhone bijvoorbeeld vanaf de 5S doe je dit door de cameraknop niet 1 x kort in te drukken, maar vast te houden.

Experimenteer
Maak meerdere foto’s en experimenteer met de hoek en de plaatsing van de hond in het kader. Precies in het midden is soms saai.. Plaats hem bijvoorbeeld iets meer uit het midden. Dan wordt de foto een stuk interessanter.

Ga naar buiten
Als je geen uitgebreide camera hebt, maak je de mooiste foto’s buiten. Daar is het licht beter dan binnen. Als de zon te fel schijnt, zoek dan een plekje in de schaduw op.

Doe het niet alleen
Samen foto’s maken is handiger dan alleen. De ene zorgt ervoor dat de hond naar het juiste punt kijkt door bijvoorbeeld koekjes of piepende speeltjes. De ander neemt de foto. Of  nog leuker: als één iemand de hond laat springen, kan de ander een leuke actie foto maken.

Heb geduld
Een hond is beweeglijk en doet vaak vooral zijn eigen zin. Geduld is dus een schone zaak. Soms heb je de perfect shot in één keer, maar soms kan het ook heel veel pogingen vergen. Lukt het vandaag niet? Dan morgen beter!

Leuke foto’s van je hond gemaakt? Stuur ze naar ons op fransebulldog@hondenbaasjes.nl! Wie weet plaatsen we jouw foto bij een artikel op Facebook!