“Lulu is de perfecte witte frenchie!”

Charell (23) heeft de perfecte witte Franse bulldog gevonden in haar Lulu (2). Lulu houdt van aandacht en ze zit dan ook maar wat graag in haar hondenbuggy. Lekker rondkijken en de aandacht naar haar toe trekken…

Stel jullie eens voor…
imagee1Ik ben Charell Barendrecht en kom uit Wierden. Mijn super lieve witte frenchie is Lulu. Vanaf 27 mei 2015 is Lulu bij ons komen wonen. Lulu heeft hele mooie grote witte oren en vindt alles en iedereen leuk! Behalve katten, daar gaan haar haren van omhoog staan.

Wat is de reden dat jij gekozen hebt voor een frenchie?
Samen met mijn vriend wilde ik al een tijdje een puppy. Op Instagram en Facebook zagen wij steeds foto’s en filmpjes van Franse bulldogs voorbijkomen en die vonden wij echt geweldig! Maar wij wilden wel de “perfecte puppy” aanschaffen en dus niet in een opwelling een pup kopen. Onze voorkeur ging uit naar een lichtbruine of witte frenchie, een teefje en ik had zelfs de naam “Lulu” al bedacht voordat wij de puppy kochten.

Je hoort en leest veel dat Franse bulldogs doorgefokt zijn door broodfokkers. Wij wilden wel dat onze puppy uit een echt goed en betrouwbaar nestje kwam. Ik heb daarom ook dagen, weken, maanden op marktplaats gezocht naar Franse bulldog puppy’s. Mijn vriend werd zelfs een beetje gek van mij! Vaak waren de aanbieders van de puppy’s niet betrouwbaar of zagen de foto’s er onrealistisch uit. Tot de dag, ik weet het nog precies, 8 april 2015! Er stond een advertentie op marktplaats met een nestje dat direct weg mocht. Op de allerlaatste foto stond een nestje dat net 5 dagen oud was. En je raadt het al! Allemaal witte puppy’s. Ik was helemaal enthousiast en mijn vriend gelukkig ook. Direct een mailtje gestuurd naar de mevrouw die de puppy’s aanbood en na 14 dagen konden wij komen kijken. De witte Franse bulldog die we toen zagen was echt de perfecte Lulu! Lulu is een super lieve, sociale en betrouwbare frenchie.

thumbnail_image4Welk moment met je Frenchie staat je het meeste bij?
Het moment dat mij het meeste is bijgebleven is Lulu’s 1e verjaardag. Wij hadden een verjaardagsfeestje voor Lulu georganiseerd. We hadden vrienden uitgenodigd, het huis versierd en lekkere taartjes en hapjes gemaakt. Hoe Lulu is verwend door iedereen is echt te gek! Ze kreeg zoveel cadeautjes en liefde van iedereen. Zoiets is echt super om mee te maken.

Wat is haar slechtste eigenschap?
Lulu is lekker eigenwijs en kan heel goed gekke bekken trekken. Superleuk! Door haar mooie knappe onschuldige koppie kan je ook amper boos worden op Lulu.

Ga jij samen met je frenchie weleens naar een event?
Vorig jaar heeft Lulu meegedaan aan “De mooiste hond van Twente”. Helaas was ze volgens de jury niet de winnaar, maar het was een hele leuke ervaring met alle andere honden die mee deden.

image12Heeft je frenchie andere dierenvrienden?
Lulu houdt heel erg van spelen met andere honden. Als ze tijdens het wandelen een andere hond ziet, of het nu ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat is, Lulu wil altijd spelen. Mijn moeder heeft een jack russel. Zij is niet heel speels, maar Lulu daagt haar altijd uit om te spelen. Het liefste gaan ze samen in de zon chillen. De grote vriend van Lulu is Kimbo. Kimbo is een Amerikaanse stafford van 2 jaar. Zij spelen altijd leuk met elkaar en het is altijd een feest als zij bij elkaar zijn.

Zijn jij en jouw frenchie actief op social media?
Ja, Lulu heeft een Instagram account @Lulu_the_dutch_frenchie. Hier uploaden wij dagelijks een foto of filmpje van Lulu. Op deze manier krijgt Lulu steeds meer dierenvrienden en kunnen wij een kijkje nemen in hun leven. Het is grappig om te zien hoe erg frenchies op elkaar lijken qua karakter, zit- en lighouding en gezichtsuitdrukkingen.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.