Londen houdt het meest van Franse bulldogs

Populariteit in Londen

Eerder schreven wij al een artikel over de stijgende populariteit van de Franse bulldog ten opzichte van de Labrador in de UK. Vandaag kunnen wij jullie melden dat Franse bulldog officieel het meest populaire hondenras in Londen is!

Nieuwe hondenbaasjes in Londen kiezen massaal voor een Franse bulldog! In bijna alle delen van Londen is de Franse bulldog de favoriet. Met uitzondering van Noord-Londen. Daar is de traditionele labrador nog het meest populair.

Het ras is pas in 2011 in de top 10 van populairste hondenrassen van Londen beland, maar volgens de Kennel Club staat het nu bovenaan de lijst nadat de registraties met 448 procent zijn toegenomen. Caroline Kisko, secretaris van de Kennel Club vertelt: “Er is een duidelijke verandering in Londen gaande van de traditionele grote hond naar de kleinere rassen.

De hype rondom de Franse bulldog komt vooral doordat vele beroemdheden, zoals Hugh Jackman, Leonardo Dicaprio, Lady Gaga en de Beckhams gevallen zijn voor het schattige, maar stoere uiterlijk van de Franse bulldog. Op hun Instagrampagina’s delen zij graag de favoriete kiekjes van hun frenchie(s).

Happy Birthday Koji you’re 2 years old! 🤗we love you! 😘💋💋 @sugar_ash

Een bericht gedeeld door Lady Gaga (@ladygaga) op

Seriously.

Een bericht gedeeld door Hugh Jackman (@thehughjackman) op

Wij begrijpen deze liefde voor de Franse bulldog maar al te goed!