Liever uit eten met hond dan vrienden of familie

frenchie aan tafel

Hondenbaasjes gaan liever samen met hun hond uit eten dan met vrienden of familie. Niet zo gek, toch? Wij nemen onze furry friends ook het liefst overal mee naartoe!

Uit eten met je hond

Uit cijfers van reserveringsorganistie OpenTable blijkt dat maar liefst 1 op de 10 hondenbezitters het liefst een restaurant bezoekt met zijn hond. Bij het uitzoeken van een restaurant kijkt bijna tweederde van de hondenbezitters of het restaurant hondvriendelijk is en of er speciale hondenarrangementen worden aangeboden.

Hondvriendelijk

Ook wordt er de afgelopen vijf jaar volgens Google steeds meer gezocht op ‘dog friendly restaurants’. Deze trend is vooral zichtbaar in Engeland. Nederland lijkt hierin nog een beetje achter te lopen, want de Nederlandse zoekterm ‘hondvriendelijke restaurants’ wordt minder gebruikt. Toch zijn er wel leuke restaurants geschikt voor honden, zoals Frenchie Haarlem!

Menukaart voor honden

In Engeland maken ze het juist weer een stuk bonter. Daar worden zelfs uitgebreide menu’s voor honden verzorgd. Zo is er de honden bittergarnituur, bestaand uit een paar plakjes worst of hondenkluifjes. Sommige restaurants serveren zelfs biefstuk of een kippenpoot voor jouw furry friend.