“Lekker vies worden daar houdt Milo wel van!”

Kristen (28) en Jochem (29) gaan graag wandelen in de bossen of bij een plas. Hun frenchie Milo (5) is daar maar wat blij mee! Rennen door de plassen en pootje baden in de sloot en graag zo vies mogelijk terug komen. Daar wordt Milo vrolijk van!

Stel jullie eens voor…
kristen-milo-foto_editedMilo hebben wij op 11 november al weer 5 jaar geleden opgehaald bij haar vorige eigenaar. Ik heb Milo uitgezocht op mijn verjaardag, 10 oktober. Milo komt uit België en leek als puppy net een hamster. Ze was zo klein! Milo is een Franse bulldog met wit en bruine vlekken. Dit is een kleur die je bij ons in de buurt niet zo vaak ziet. Wij hebben daardoor al verschillende mensen bij ons aan de deur gehad met de vraag: “Waar komt Milo vandaan?”. Toen Milo bij ons kwam wonen was het winter en onze kleine puppy slecht tegen de kou. We deden haar  daarom een klein jasje aan. Hierdoor hadden wij op straat veel bekijks en aanspraak van mensen. De eerste twee jaar heeft Milo met ons samen in een appartement gewoond. Later is ze mee verhuisd naar een huis met een tuin. Ze zit het liefst de hele dag in de tuin en gaat graag in de zon liggen. Milo is een echte schoothond en komt dan ook erg graag bij mij liggen. Voor mij biedt Milo een erg goed luisterend oor.


img_39211Wat doen jullie graag samen?

Milo gaat graag met ons mee wandelen. Het liefst in de bossen, op het strand of ergens bij een plas. Zij vindt het heerlijk om los te lopen en komt vaak zwart van alle  viezigheid terug van het wandelen. Milo is ook gek op de zon en ligt daarom vaak in de tuin in het zonnetje.


Wat zijn jouw ervaringen met de dierenarts?

Milo is vanaf het moment dat zij als pup bij ons kwam, verzekerd. Dat wil zeggen dat wij een vergoeding krijgen voor de gemaakte kosten bij de dierenarts. De dierenarts kost vaak een hoop geld. Ze proberen je vaak van alles mee te geven wat je uiteindelijk helemaal niet nodig blijkt te hebben. De dierenartsen zijn erg lief voor Milo en zij vindt het dan ook niet erg om mee te gaan… Tot we naar binnen stappen dan. Milo is erg bang en laat al haar haren uitvallen van angst. Gelukkig is dat over als we weer buiten staan.

Heeft Milo andere dierenvrienden?
Milo heeft twee vriendjes die ze vaak ziet. De ene is Fay (nova scotia duck toller) van mijn ouders en de andere is Gijs (labrador) van Jochems ouders. Verder is Milo niet echt geïnteresseerd in andere honden. Ze speelt liever met haar baasjes.

img_52751Wat is zijn slechtste eigenschap?
Milo’s slechtste eigenschap is door alle vieze plassen rennen als wij “nee” roepen. Ze houdt er ook van om te blaffen naar andere honden en om ze uit te dagen tijdens het spelen.

Heeft je frenchie een favoriet speeltje?
Milo speelt het liefst met ballen, stokken en piepspeeltjes

Zijn jullie actief op social media?
Jochem en ik zijn beide actief op Facebook en Instagram. Hier posten wij allebei regelmatig foto’s van ons met Milo of van Milo alleen.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.