Lang boos blijven op je frenchie? Nee, dat is niet mogelijk!

Boos blijven op je frenchie

Je kent het vast wel: je frenchie heeft voor de zoveelste keer een kussen gesloopt of aan je favoriete schoenen gekauwd. Dan kun je toch o-zo boos worden op die ondeugende viervoeter. Toch is boos blijven op je frenchie geen goed idee. Sterker nog, het heeft zelfs geen nut. Wij vertellen je waarom.

Leven in het moment

Je frenchie is niet bezig met dingen in de toekomst. Hij denkt waarschijnlijk niet eens aan de wandeling van vanmiddag. Je frenchie leeft ook niet in het verleden. Behalve angsten die soms wel kunnen blijven hangen, is je frenchie niet bezig met wat hij vorige week heeft gedaan. Wat gaat er dan wel om zijn vrolijke koppie? Het hier en nu! Je frenchie is vooral bezig met wat hij nu wil doen of voelt. Honden leven in het nu en zijn vooral bezig met hun instincten.

Impulsief

Frenchies zijn heel impulsief. Je frenchie doet vooral dingen die op dat moment in hem opkomen. Daarom is hij altijd zo blij als hij eten krijgt, gaat wandelen of kan spelen. Wat dat betreft kunnen wij nog wat leren van onze frenchies!

Als je frenchie zich angstig voelt, kan hij gaan kauwen op jouw spullen. Maar ook als de tandjes van je puppy groeien, kan hij zijn tandjes in jouw bankstel zetten. Als baasje reageer je vaak boos, maar het is belangrijk om niet lang boos te blijven. Ondanks dat je frenchie af en toe ondeugend is, wil hij jou nooit opzettelijk in de weg staan. Frenchies zijn gewoon erg impulsief. Impulsief zijn wil ook zeggen dat je frenchie niet onthoudt dat hij iets stouts heeft gedaan.

Ook als jij per ongeluk op zijn pootje gaat staan, vergeeft hij je in no time!

Het positieve gedrag van je frenchie kun je trainen, bijvoorbeeld met Bend to Assent.