“Kleine beroemde Chop”

Geschreven door: Malou Groen

Het was niet vanzelfsprekend dat er een hondje zou komen toen wij gingen samenwonen. Maar na enige hints van mij werd het virus toch verspreid naar Romano.

Gesponsord

De keuze voor een Franse bulldog was snel gemaakt, klein maar toch stoer. Een half jaar lang hebben wij elke dag goed gezocht naar een gezond Franse bulldog nestje. Daar was hij dan, een prachtig nest met mooie ouders. Meteen hebben we gebeld en afgesproken om zo snel mogelijk te komen kijken. Tja, en als je eenmaal naar een puppy gaat kijken dan ben je verkocht….

O, o, o wat waren we gespannen de dag dat we Choppie konden ophalen. Hopend dat we het wel goed zouden doen en dat hij het wel leuk zou vinden om met ons mee te gaan. Op de terug weg was hij al druk naar ons aan het kijken en eenmaal thuis werd meteen het hele huis verkend met z’n waggelende kontje. Wat een karaktertje.

Wij werken allebei in media en online marketing. Dit bracht ons op het idee om een Instagram account voor Chop “@chasingchop” te maken zodat we hem konden zien opgroeien. Blijkbaar vonden niet alleen wij Chop een grappige knapperd, want de volgers blijven maar stijgen. Na een half jaar had Chop al 24.000 fans die elke dag van hem genieten. Het doet ons veel plezier om mensen vrolijk te maken door gewoon een paar filmpjes te plaatsen.

De Franse bulldog is een absolute aanrader, wat een pracht karakter! Zo anders dan andere hondenrassen. Chop heeft elke dag ‘zoomles’, dan rent hij als een gek rondjes door het huis springt op alles. Hij kan je aankijken met zijn grote intense ogen en volgt je het liefst overal naartoe (zelfs het toilet). Alles in zijn omgeving is geweldig en hij denkt dat iedereen hem dan ook geweldig vind. Tja, want “wie wil mij nou niet aaien” aldus Chop. Grote agressieve honden die strak aan de lijn worden gehouden en klaar staan om aan te vallen zijn natuurlijk ook helemaal niet eng, “ze willen toch gewoon spelen?”.

Wij gaan bijna elke dag wandelen met Chop. Het liefst door het bos of op het strand. Hij snapt nog steeds water en zand niet en kan daar uren zoet mee zijn. Maar luie dagen zijn ook geen probleem, knuffelen en kroelen!

Nog een paar tips voordat je meteen een frenchie puppy wilt:
• Frenchies hebben vaak een gevoelige maag en laten veel scheetjes als je niet het juiste voedsel geeft. De eerste nacht mocht de Choppie natuurlijk bij ons in bed liggen, nou wat hebben wij gelachen van die stinkerd! Zo zijn we erachter gekomen dat Chop niet tegen gluten kan, dus krijgt hij nu kvv en speciale brokken wat helemaal goed gaat.

• Houd hun rimpeltjes op het gezicht goed schoon anders gaat het ontsteken

malou-chop-2• Heb geduld en wees duidelijk. Wij hebben Chop meteen in het begin duidelijk gemaakt dat er niet zomaar geblaft mag worden, niet springen (i.v.m. een hernia) en blijven oefenen met luisteren natuurlijk.

Deze zomer spraken wij samen met een paar frenchie-eigenaren en andere hondeneigenaren af op verschillende hondenstranden voor een wandeling. Wil jij volgend jaar ook mee? Neem dan even contact op via Instagram of Facebook
(@chasingchop) en dan stuur ik je een berichtje als wij naar een hondenstrand gaan.
Super bedankt voor het lezen!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl o.v.v. “column”.

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Gesponsord