“Klein, grappig, maar oh zo stoer!”

Jess

Kim (23) vond frenchies altijd al erg leuke hondjes. Ontzettend vrolijk! Sinds kort heeft ze zelf een frenchiepup in huis. De kleine Jess (5,5 maand) is een echte boef, maar ook heel aanhankelijk.

Stel jullie eens voor…?
Ik ben Kim, 23 jaar oud en ik studeer Accountancy op het hbo. Nog een half jaar en dan ben ik (met een beetje geluk) klaar! In mijn vrije tijd voetbal ik, luister veel muziek, spreek af met vrienden en natuurlijk gaat Jess zoveel mogelijk overal mee naartoe! Jess is nog een pup. Ze is 5,5 maanden oud. Een echte boef, maar oh zo aanhankelijk! Al vanaf het moment dat ze bij mij kwam, lag ze het liefst op schoot te slapen. Dit was natuurlijk zo lief, dat ze dit steeds weer mocht. Leuk gevolg: nu vindt ze natuurlijk nog steeds de fijnste plek!

Jess is over het algemeen best rustig, ze loopt vaak rond te bedenken wat ze gaat doen. Je ziet haar dan echt denken! Vliegen vangen vindt ze ook erg leuk, dan is ze even lekker druk bezig. Alles wat buiten beweegt is ook erg interessant. Als ze even niet naar buiten mag dan laat ze zich goed horen, echt blaffen is het niet, haha! Meer zeuren. Dat ene blaadje dat weg waait, een insectje dat voorbij wandelt… alles wat los en vast zit en beweegt betekent ‘opeten’!

Pup lachen
Hond in tuin

Waarom heb je gekozen voor dit ras?
Ik vond frenchies altijd al erg leuke hondjes. Altijd zo vrolijk. Ik ben nog nooit een frenchie tegengekomen die niet enthousiast reageerde op een aai. Maar ook hun uiterlijk: klein en grappig, maar oh zo stoer! Na goede research zijn we bij een hele fijne fokker uitgekomen die zowel mama als oma hadden rondlopen. Zo lief! Er waren 7 kleine frenchies. Vanaf 2,5 week zijn we iedere 1,5 week langsgegaan tot we haar mee mochten nemen. Ik kon niet wachten!

Wat was het eerste wat je dacht toen je je frenchie zag?
Toen we haar voor het eerst zagen was ze 2,5 week oud. Zo klein! We mochten onze voorkeur uitspreken en dat was toen al Jess. Met 4 weken was het al echt een bulletje en viel ze op schoot in slaap. We waren op slag verliefd.

Wat is zijn / haar slechtste eigenschap?
Jess is wel een drammertje. Als ze haar zin niet krijgt, dan laat ze goed van zich horen! Ze kan lekker zeuren, maar ook zo ontzettend zielig doen. Als we gaan eten en ze moet even in de bench, dan kijkt ze je strak aan en geeft hele zielige piepjes. Na een paar minuten geeft ze het op en valt ze in slaap.

Pup
Jess met bal

Heeft je frenchie een favoriet speeltje?
Die heeft ze zeker! Een inmiddels viezig diertje, waar eerst een piepje in zat. Deze heeft ze gekregen van een vriendin. Inmiddels heeft ze ook de grote variant ervan en die vindt ze net zo leuk! Ook een knuffel die ze van de fokker heeft gekregen, daar loopt ze nog regelmatig mee te slepen. Dat is een grote olifant waarvan de oren inmiddels bijna eraf zijn geknabbeld.

Gaat je frenchie met jou mee op vakantie?
Jess gaat dit jaar niet mee op vakantie. Misschien in de toekomst wel! Ik zou het fijn vinden als ik haar los kan laten lopen. We zijn daarom ook druk met puppy cursus. Ze doet het uitstekend, maar wel voor wat lekkers. 😉 ‘Zit’ kan ze heel snel als er een koekje in het spel is. Anders kijkt ze je aan zo van ‘doe het lekker zelf!’.

WhatsApp Image 2018-04-24 at 16.55.04
WhatsApp Image 2018-03-09 at 16.10.38

Wat zou jij samen met je frenchie nog wel eens willen doen?
Op vakantie! Lekker veel wandelen en spelen in het water. Water vindt ze erg leuk!

Wat is jouw gouden tip voor andere Frenchie-baasjes?
Consequent zijn. Nee is nee! Dit werkt erg goed bij Jess in ieder geval. Ze weet bij wie ze wel moet zijn en bij wie niet!

Zijn jij en jouw frenchie actief op social media? Zo ja, welk account?
Ik ben zelf actief op Facebook en Instagram en vooral op Instagram post ik regelmatig foto’s van Jess.

WhatsApp Image 2018-04-18 at 12.29.00