Hondvriendelijke beloning

Hondvriendelijke beloning

Elk hondenbaasje doet het wel eens: je frenchie belonen na goed gedrag. Maar wat is nu de beste beloning voor je hond? Ga je voor eten, een speeltje, aandacht of een uitje?

Op verschillende momenten belonen wij onze hond voor goed gedrag. Dit begint al van jongs af aan. Denk aan de puppytraining, waarbij we kleine snoepjes gebruiken om ze te belonen als ze goed hebben geluisterd. Toch zijn er meer manieren om je hond te belonen.

Eten

Eten als beloning is voor veel hondenbaasjes de eerste keuze. Je hond wil maar al te graag een lekker koekje of een stukje fruit bemachtigen en laat hiervoor graag zijn goede gedrag zien. Pas wel op dat je hond niet te dik wordt van alle lekkere snacks, want dat is niet de bedoeling. Teveel eten is voor geen enkele hond goed. Leer je hond daarom ook dingen te doen zonder dat er een lekkere beloning tegenover staat.

Speeltje

Speeltjes zijn ook een perfecte beloningsmethode. Kies eens voor een balletje, zodat je een spelletje fetch kunt spelen. Je hond wordt er direct enthousiast van. Probeer ook eens hersenwerk; een spel waarbij je hond een item, zoals een balletje, moet zoeken.

Aandacht of een uitje

Wissel je beloning af met een enthousiaste aanmoediging of een aai over zijn bol. Je hond wordt namelijk vrolijk van extra aandacht en een knuffel. Vind je dit geen echte beloning? Dan kun je ook op stap gaan met je hond, bijvoorbeeld naar een hondencafé! Je hond maakt nieuwe vriendjes en jij leert andere baasjes kennen. Een win-win situatie, toch?