Hondjeuitlaten.nl koppelt hondenbaasjes aan hondenliefhebbers

Hondjeuitlaten.nl

Ben jij op zoek naar iemand die je hond wil uitlaten? Of ben jij een hondenliefhebber en wil je wel eens een hond uitlaten? Dan ben je bij Hondjeuitlaten.nl aan het juiste adres! Hondjeuitlaten.nl is een platform dat hondenbaasjes en –liefhebbers met elkaar in contact brengt. Een hondje uitlaten was nog nooit zo makkelijk. Wij spraken met oprichter Lars Barends over hoe het allemaal begon en wat zijn doelen zijn.

Het idee voor het platform ontstond in 2015 bij oprichter Lars Barends (27) die tijdens zijn studententijd een hond miste. Lars is een groot dierenliefhebber en het leek hem leuk om af en toe een hond uit te laten. Helaas bleek dat makkelijker gezegd dan gedaan. En daarom startte de student Small Business & Retail Management zijn bedrijfje ‘Hondje uitlaten’.

In eerste instantie richtte Lars zich op de omgeving Utrecht en bracht de mensen per e-mail met elkaar in contact. Dit liep zo goed dat hij al snel een document vol met hondenbaasjes en hondenliefhebbers had. Lars besloot tijdelijk te stoppen met zijn studie om zich fulltime te richten op het platform. In februari 2015 lanceerde hij een simpele maar handige website waarop zowel hondenbaasjes als hondenliefhebbers zonder hond zich konden aanmelden voor het uitlaten van een hond.

Na een jaar werken aan zijn platform pakte Lars zijn studie weer op en deed met zijn scriptie onderzoek voor zijn bedrijf. Dankzij de bevindingen uit zijn onderzoek en door zelf te investeren in zijn bedrijf, lanceerde Lars in mei 2017 een nieuw en verbeterd platform. Hondjeuitlaten.nl is met meer dan 15.000 leden dan ook een succes te noemen!

Lars, heb je zelf inmiddels een hond?
Nee, helaas nog steeds niet. Daarom is Hondjeuitlaten.nl een fantastisch initiatief. Hondenbaasjes die te weinig tijd hebben, kunnen hun hond meegeven aan een hondenliefhebber om een wandeling in het park, bos, duinen etc. te maken. Een belangrijk pluspunt voor de hond is dat hij extra aandacht en beweging krijgt, want veel honden worden nog steeds te weinig uitgelaten.

Hoe werkt Hondjeuitlaten.nl?
Alles start bij de basisbehoefte om een wandelmaatje te worden of te zoeken. Door je aan te melden als wandelmaatje of hondenbaasje word je lid van het platform, waarna je een afspraak kunt maken met iemand in de buurt. Vervolgens vindt er een kennismaking plaats, omdat het voor beide partijen nieuw is. Klikt het? Dan kun je vaker afspreken, maar dit blijft afhankelijk van de behoefte.

Hondjeuitlaten.nl

Wat wil je bereiken met Hondjeuitlaten.nl?
Er zijn 1,5 miljoen honden in Nederland en nog veel meer hondenliefhebbers die zelf geen hond hebben. Het zou fantastisch zijn als het aantal leden op het platform alleen maar groter wordt, zodat nog meer mensen van een hond kunnen genieten. Wie weet komt er zelfs een internationale versie van het platform.

“Elke hondenliefhebber moet in contact kunnen komen met een hond.”

Welk moment staat je het meeste bij sinds de start van het platform?
Dat zijn toch wel de eerste aanmeldingen per e-mail in 2015. Het document met namen van mensen in de omgeving Utrecht werd steeds groter en dat is echt een fantastisch gevoel. Daarna volgden media. Zoals RTV Utrecht, die een filmpje wilde maken over mijn platform! Dat was best bizar. Ook de reacties van leden zijn erg leuk. Zo komen bijvoorbeeld veel buren met elkaar in contact en leren de leden nieuwe mensen kennen door op stap te gaan met een hond.

Wat is het gekste of het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt met Hondjeuitlaten.nl?
Het meest bijzondere is misschien wel dat ik er door mijn onderzoek achter kwam dat veel wandelmaatjes zelf interesse kregen in een hond en er uiteindelijk ook een aanschaften. Maar er zijn ook hondenbaasjes die bij het overlijden van hun hond niet zo snel weer een nieuwe hond nemen en liever een wandelmaatje worden.

Wil jouw hond graag naar buiten, maar heb jij geen tijd? Meld je dan aan als hondenbaasje op Hondjeuitlaten.nl en wie weet heeft jouw hond binnenkort een wandelmaatje!