Hondenweetjes

Hondenweetjes

Ook al ben je nog zo’n frenchieliefhebber, je weet nooit álles van honden. Jij denkt van wel? Lees dan de volgende acht hondenweetjes maar eens door…

Kleinste hond ooit
Het klinkt heel onwerkelijk, maar de kleinste hond ooit woog slechts 113 gram! Nee, niet bij de geboorte, de Maltees woog zoveel toen hij volgroeid was.

Gesponsord

Griekse roots 
De Franse bulldog heeft Griekse roots. Ze stammen namelijk af van de honden uit een Griekse stam, genaamd de Molossen. Deze honden zijn in de jaren door middel van de handel verspreid in Europa terecht gekomen. Uiteindelijk zijn ze in Engeland terechtgekomen, waar de Mastiff ontstond.

Bijzondere hond
Er bestaat een hond die niet kan blaffen. Het gaat om de Basenji, een bijzondere Afrikaanse wolfshond. Toch kan hij geluid maken als de beste. Hij kan grommen, janken, huilen, en ook keihard krijsen. Maar het leukste is het als hij jodelt, dan is hij namelijk erg blij om je te zien.

De naam
De Franse bulldog heet in het Engels “French bulldog” en in het Duits de “Französische Bulldogge”. De namen zijn allemaal vertalingen van Franse bulldog. In niet-westerse landen echter, is de naam een verbastering voor “French bulldog”. Zo heet de Franse bulldog in het Chinees “Furenchi burudoggu”. Als je het hardop uitspreekt, klinkt het inderdaad als French bulldog!

Aan de telefoon
Veel hondenbaasjes hebben wel eens met hun frenchie door de telefoon gepraat of een berichtje op de voicemail voor hem achtergelaten. Herkenbaar?

Gevaarlijk voedsel
Houd je chocola uit de buurt van je frenchie? Heel goed. Dit is alleen niet het enige voedsel dat slecht is voor je geliefde frenchie. Druiven, rozijnen, chocolade, macadamianoten, gekookte uien en cafeïne kan jouw trouwe viervoeter beter niet eten, want dit kan nierfalen veroorzaken. Appel- en peerzaden kunnen zelfs dodelijk zijn voor je hond, doordat ze kleine sporen van arseen bevatten. Wil jij weten welke producten nog meer gevaarlijk zijn voor je frenchie? Check ons artikel “Gevaarlijke voeding”.

Net kinderen
Franse buldoggen zijn net kinderen en perfect als je een trouw maatje zoekt in een klein huis. Franse bulldogs zijn niet alleen dol op aandacht, maar houden ook van spelen en hebben in vergelijking met andere hondenrassen weinig beweging nodig. Ze staan niet voor niets bekend als de clowntjes onder de hondenrassen. Ze kunnen snel last krijgen van separatieangst en kunnen, net als kinderen, niet lang alleen blijven.

Op vakantie
Meer dan de helft van de hondenbaasjes schrijft de naam van hun frenchie op vakantiekaarten. Hét bewijs dat de hond een echt familiedier is en een heel belangrijk onderdeel is van het gezin.

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Gesponsord