Hondenvierdaagse: vier dagen wandelen!

Wandelen

Iedereen is wel bekend met de Nijmeegse Vierdaagse of de avondvierdaagse voor kinderen, maar dit jaar wordt voor de zevende keer ook een wandelvierdaagse voor honden georganiseerd. Tijdens de hondenvierdaagse lopen de deelnemers een afstand van vier tot zes kilometer. Voor deelname betaal je een kleine bijdrage en de opbrengsten gaan naar het goede doel Hulphond Nederland.

Afgelopen dinsdag was de eerste avond van de hondenvierdaagse. Dit wandelevenement vindt plaats in Grave (Noord-Brabant) en er lopen zo’n 30 honden mee. Het is een gezellige bedoeling, want de honden kunnen op een groot deel van de route loslopen. Alle hondenrassen lopen door elkaar heen. Tussendoor moeten de honden even rusten en drinken. Dat kunnen ze doen bij zorgcomplex Catharinahof. Een aantal bewoners komen even kijken en knuffelen met de honden.

Organisatie Walk of the Dogs organiseert twee edities van de hondenvierdaagse. In Uden zijn de honden en hun baasjes van 3 t/m 6 juli gaan wandelen. In Grave lopen de deelnemers deze week (van 10 t/m 13 juli).

Bekijk hieronder de beelden van de hondenvierdaagse in Grave.

Bron: Omroep Brabant