Hondenschoenen? Net een stapje te ver.

Gucci producten

IJsjes voor honden, kleding, webcams om te zien wat je hond overdag doet.. Er komen steeds meer producten op de markt die ervoor zorgen dat we onze huisdieren als kinderen behandelen. Of misschien is het wel andersom.. Omdat onze huisdieren steeds meer als kinderen worden, willen hondenbaasjes deze producten maar wat graag kopen. En ja.. ook Femke, nuchter als ze is, doet daaraan mee.

Een hondenjasje? Daar zeg ik geen nee tegen. Als mijn schatjes het koud hebben, dan wil ik het beste voor hen. En dat is een jasje dat hen warm houdt. Ik zie heus wel de blikken van mensen om me heen en de zogenaamd gekscherende opmerkingen vergaan me heus niet.. Maar wat me vooral opvalt is dat die blikken en opmerkingen vooral afkomstig zijn van mensen zonder hond.

En ik blijk niet de enige die de nodige euro’s spendeert aan spullen voor mijn honden. Volgens Amerikaans onderzoek ziet het merendeel van de Amerikanen hun hond als familielid. Er wordt enorm vele geld besteed aan hondenproducten, buiten voeding om. En dat getal is alleen maar groeiend.

Gucci-skateboard

Voor de grap noem ik mezelf weleens frenchie-mama, maar eigenlijk zijn mijn hondjes zo belangrijk in mijn leven dat ze ook echt onderdeel van de familie geworden zijn. Ze gaan mee op vakantie, liggen naast me op de bank en mogen in hun mandje naast mijn bed slapen als ze ziek zijn. Niks is te gek om hen het maar naar hun zin te maken.

Beetje overdreven? Tja.. toen Gucci en Truffel er nog niet waren had ik dat zeker zo gevonden. Maar toen kende ik het gevoel van onvoorwaardelijke liefde voor die schattige snoetjes nog niet. Hoe beter ik ze leer kennen, hoe beter ik weet wat ze willen, fijn vinden en niet fijn vinden. En ik vind nou eenmaal dat, omdat ik de keuze heb gemaakt deze beestjes in huis te nemen, te voeden en op te voeden, ik hen ook het beste leven moet geven als maar mogelijk is. Als zij blij zijn, dan ben ik dat ook.

Gucci-jasje
Gucci-vestje

Dus als Gucci loopt te rillen op straat omdat zij het koud is, dan krijgt ze een jasje aan. Als ze blij worden van een extra kilometertje door het park, dan doe ik dat. Als ik weet dat ze helemaal happy zijn met een groot bot van de slager, dan verwen ik hen af en toe. Moet kunnen toch?

Toch gaan ook mij dingen te ver. Je zult Gucci en Truffel nooit met hondenschoentjes zien lopen bijvoorbeeld. Als hun pootje kapot zijn en pijn doen, dan draag ik ze nog liever naar het grasveld en naar huis.

Geschreven door: Femke Marcar