Hondenmode op de London Fashion Week

Sniffie - London Fashion Week

Op de London Fashion Week in september presenteerde het exclusieve hondenmerk Sniffie zijn debuutcollectie in de Londense Town Hall Hotel. Oprichter Caroline Roberts werkte zelf jaren voor Dolce & Gabbana en Victoria Beckham en weet dus als geen ander trends te vertalen naar producten van hoge kwaliteit.

In de week dat de grootste modehuizen, zoals Dolce & Gabbanna, Burberry en Victoria Beckham hun nieuwste collectie aan de wereld showden, maakte ook hondenmerk Sniffie zijn opwachting. De collectie van Sniffie-oprichter Caroline Roberts was met recht een hoogtepunt van de London Fashion Week te noemen. Sniffie maakt kwaliteitsstukken voor honden passend bij de recente modetrends.

Sniffie streeft ernaar om zijn kleding te creëren met behulp van hoge kwaliteit stoffen in de leukste prints. Vakmanschap en kwaliteit staan voorop. De ontwerpers van de hondenkleding behandelen, net als de ontwerpers van de grote modehuizen, hun stukken met veel aandacht voor details.

Pomeranians, Franse bulldogs en Whippets waren de modellen tijdens de modeshow. De kleding van de honden was vergelijkbaar met de menselijke stijlen voor dit seizoen. Sniffie presenteerde diverse stijlen, zoals de denim jassen, bomberjacks en neon groene overalls. Alle hondenmodellen werden op de catwalk begeleid door een persoon in een vergelijkbare outfit.

De prijzen van de Sniffie collectie variëren tussen de €80,- tot €150,-. Volgens Caroline Roberts is er zeker een markt voor luxe hondenkleding. Na de London Fashion Week vertelde zij aan The Telegraph dat huidige hondenkleding vaak van slechte kwaliteit is en er kinderachtig uitziet. Roberts zei: “Je koopt je kinderkleding ook niet als je het niet mooi vindt!”

Good Show! #sniffie #sniffiestyle #lfw #dogfashion #dogfashion

Een bericht gedeeld door Sniffie (@sniffiestyle) op