Hondenfilms voor regenachtige middagen

populairste instagram

Wie is er niet mee opgegroeid? Films waarin honden de hoofdrol spelen, zoals Lassie en Benji. Of al die puppies uit de 101 Dalmatiërs! Deze films blijven natuurlijk leuk voor jong en oud, dus hier een top 6 van onze favoriete hondenfilms.

101 Echte Dalmatiërs (via Bol.com of Netflix)
Eén van de meest geliefde Disney Classics aller tijden komt tot leven in 101 Echte Dalmatiers. Deze levensechte verfilming trok overvolle bioscopen en werd wereldwijd een ernorm succes. Glenn Close schittert in de hoofdrol als de gemene Cruella de Vil, een mode-gigante met een gevaarlijke liefde voor bont. Cruella’s mode-ontwerpster Anita en haar echtgenoot Roger zijn dolblij als hun Dalmatiërs Pongo en Perdita de trotse ouders worden van een nest schattige puppies. Als Cruella hier van hoort, zet ze alles op alles om de vachtjes van de Dalmatiërs pups te pakken te krijgen voor haar nieuwe kledinglijn. Als ze samen met twee stuntelige handlangers alle puppies probeert te ontvoeren, slaan de vachtjes op de vlucht en loopt het verhaal uit op één van de grootste en meest komische reddingsacties ooit.

Scooby-Doo (via Bol.com of Netflix)
Zoinks! Twee jaar nadat Mystery Inc. met gekibbel uit elkaar gegaan is, worden Scooby-Doo en zijn slimme medemisdaadbestrijders Fred, Daphne, Shaggy en Velma elk afzonderlijk naar Spooky Island gehaald. Spring-Break, de ultrahippe trekpleister van het eiland, wordt namelijk geteisterd door onverklaarbare, griezelige, gebeurtenissen. Dat is niet naar de zin van eilandeigenaar Mondavarious (Rowan Atkinson), die vreest dat de jongeren Spooky Island links zullen laten liggen. Hij wil dat de wijs- en speurneuzen hun krachten opnieuw bundelen om het mysterie te ontrafelen. Maar kunnen Scooby en zijn vrienden hun ruzies bijleggen om samen nepspoken en valse monsters te lijf te gaan?

Pup Star (via Netflix)
Nadat een zingende puppy die beroemd wil worden, wordt ontvoerd en daarna ontsnapt met de hulp van een vriend, wordt haar reis naar huis een vrolijk, muzikaal avontuur.

Hachi, A Dog’s Tale (via Bol.com en Netflix)
Als zijn baasje sterft, wacht de trouwe hond Hachiko elke dag bij het station voor meer dan tien jaar omdat hij daar altijd zijn baasje begroette. Ontroerende, lieve film.

Space buddies (via Bol.com of Netflix)
Disney’s onweerstaanbare pratende puppies keren terug in een film die ze meeneemt naar een plek waar geen enkele Buddy eerder is geweest: de maan! Met de hulp van een aantal nieuwe sterrenvrienden is dit buitenaardse avontuur een kleine stap voor de hond en een reusachtige sprong voor de hondenwereld. Ze vliegen op volle snelheid, ontwijken asteroïden en veel meer. De Buddies en hun twee nieuwe vrienden Spudnick en Gravity moeten hun moed en vindingrijkheid verzamelen om een maanlanding en een raketvlucht naar huis te plannen. Hebben ze de juiste spullen hiervoor? Met oneindig veel intergalactische actie en dapperheid, is Space Buddies een verbazingwekkend verhaal van teamwork en loyaliteit.

Snuf de hond in oorlogstijd (via Bol.com of Netflix)
Friesland 1945. Tom woont bij zijn oom en tante op de boerderij. Hij zit vol woede omdat zijn ouders zijn omgekomen. Hij wil maar een ding; vechten en wraak nemen.

Wij wensen je veel kijkplezier!