Hoe kies je een halsband?

Halsband

Misschien heb je net een (nieuwe) hond in huis. Of is jouw vertrouwde vriend toe aan een nieuwe halsband. Er zijn veel verschillende soorten halsbanden op de markt, dus hoe kies je de juiste voor jouw frenchie? Wij geven je tips!

Een halsband is een belangrijk onderdeel van de standaard (wandel)uitrusting. Je kunt hiermee makkelijk je hond aanlijnen, maar ook bijvoorbeeld een penning met informatie aan vastmaken. Een must have dus!

Basistips

Wanneer je een halsband gaat uitkiezen, dan wil je natuurlijk deze goed past bij jouw frenchie. Let in de basis altijd op het volgende:

  1. Stevig materiaal: De halsband mag niet bij het minste of geringste kapotgaan.
  2. Zacht materiaal: Zorg dat de halsband geen harde of scherpe stukken heeft die in de huid kunnen snijden.
  3. De juiste maat: Een halsband zit goed wanneer er precies twee vingers tussen kunnen.
  4. Wasbaar materiaal: Het is prettig als je de halsband kunt wassen (na een zwem- of modderpartij).
  5. Mooie kleur of print: Het oog wil natuurlijk ook wat. 😉
Halsband of harnas?

Naast halsbanden heb je ook de keuze uit een harnas of een tuigje. Wanneer je frenchie met een halsband gaat trekken aan de riem, dan ontstaat er druk op zijn rug en nek. Met een harnas of tuigje komt de druk op de borst te staan in plaats van op de nek of rug.

Met licht

Een hond hoeft natuurlijk geen lopende discotheek te zijn, maar met een lichtje is jouw hond in het donker beter zichtbaar. Als de dagen weer korter worden, dan is dit een welkome aanvulling!