Help! Mijn frenchie is bang voor onweer!

Wat is hij zielig.. Je frenchie als hij bang is. Veel honden zijn bang voor onweer en het is maar moeilijk om ze te kalmeren soms. Wij helpen je op weg met wat tips & tricks.

Waarom is hij bang?
De angst voor onweer wordt veroorzaakt door hard geluid. Een deel van dat geluid is niet hoorbaar voor het menselijk oor. Voor honden komt een klap dus nog harder aan. Zeker omdat honden ook nog eens gevoelige oren hebben.

Gesponsord

Sommigen beweren ook dat honden bang zijn voor onweer omdat er statische elektriciteit wordt geladen. Honden voelen deze elektriciteit en dat vinden ze niet fijn. Of dit echt waar is, is niet helemaal duidelijk. Naarmate honden ouder worden kan de angst voor onweer toenemen.

Wat gaat hij doen?
De angst uit zich in blaffen, janken, krabben, verstoppen en soms zelfs plassen in huis.

Advertentie

Wat moet je niet doen?
Ga niet knuffelen en troosten. Hiermee bevestig je namelijk dat de angst van je frenchie gegrond is. Daarnaast leert hij dat als hij bang is, hij aandacht van je krijgt. Voordat je het weet, past hij dit ook toe op andere situaties.

Straf hem ook niet. Hierdoor wordt hij alleen maar banger en gaat hij angst met straf associëren.

Wat moet je dan wel doen?
• Laat hem zijn gang gaan als hij zich wil verbergen. Schenk er niet teveel aandacht aan.
• Zorg dat hij een veilige plek kan vinden. Bijvoorbeeld zijn mand.
• Rustige muziek kan soms helpen.
• Is hij heel angstig dan kun je ook oefenen met geluid als het niet onweert. Bouw dit langzaam op totdat hij er geen acht meer slaat. Probeer hem af te leiden door een spelletje tijdens het oefenen.

Wat je ook doet, forceer niets! Kijk goed naar het gedrag van je frenchie en ga er wijs mee om!

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA

Gesponsord