Help! Mijn Franse bulldog is nog steeds niet zindelijk.

Zindelijk

Een Franse bulldog kan erg koppig zijn. Het opvoeden en zindelijk maken van je frenchie kan dan een flinke uitdaging zijn. Frenchies leren zindelijk worden door heel veel te oefenen. Als hondenbaasje is geduld geen overbodige luxe. We hebben een aantal handige tips om jouw frenchie zindelijk te maken.

Een puppy heeft nog weinig controle over zijn blaas. De spieren moeten nog worden getraind. Hoe jonger je hondje is, hoe vaker je met hem naar buiten moet. In het begin wel ieder uur! Naarmate je puppy ouder wordt, zal je merken dat hij steeds langer zijn behoeften op kan houden. Maar soms duurt dat langer dan je zou verwachten. Wat kun je doen als opgroeiende frenchie maar niet zindelijk wordt?

Te grote bench

Gebruik je een grote bench voor je frenchie? Probeer dan eens een maatje kleiner. Als een bench te groot is voor je frenchie, dan zal hij in het ene hoekje zijn behoefte doen en in het andere hoekje slapen.

Maak het plekje waar hij zijn behoefte heeft gedaan heel goed schoon! Hij mag niets meer kunnen ruiken van zijn eigen behoefte, want dat moedigt hem aan om het weer te doen. Maak niet schoon met ammoniak. Dit stofje zit namelijk ook in de urine van je frenchie en moedigt hem daardoor ook nog steeds aan. Probeer bijvoorbeeld speciale schoonmaakmiddelen op natuurlijk basis, zoals Capturine Pets.

Waterbakje

Leeg de waterbak twee uur voor je gaat slapen. Dan is de kans dat je frenchie wakker wordt omdat hij moet plassen kleiner. Als het heel warm is, dan kun je iets langer het water laten staan voor hij naar bed gaat.

Wandeling

Ga niet meteen naar huis als je frenchie zijn behoefte heeft gedaan. Hierdoor kan je hem leren dat hij juist zijn plas moet proberen op te houden om zo lang mogelijk buiten te kunnen lopen. Beloon je frenchie met wat lieve woorden of wat speeltijd als hij zijn behoefte heeft gedaan tijdens de wandeling.

Tot slot, let goed op het gedrag van je frenchie. Soms zijn de tekenen waarmee hij aangeeft dat hij naar buiten moet, heel subtiel! Bij twijfel, altijd meteen gaan. En beloon hem iedere keer als hij zijn behoefte buiten heeft gedaan!!