Heldendaad! Piloot redt frenchie Simba

simbaEen piloot van Air Canada heeft tijdens een vlucht van Tel Aviv naar Toronto een ommetje gemaakt die de luchtvaartmaatschappij 10.000 dollar (aan onder meer kerosine) zal kosten. Maar dat vond de piloot minder belangrijk, omdat hij graag  de 7-jarige Franse bulldog, Simba wilde redden. Wat een held!!

Tijdens de vlucht bleek dat de verwarming in de laadruimte stuk was. De temperatuur daalde snel tot het vriespunt.  De piloot schatte in dat de vlucht over de Atlantische Oceaan wel eens de dood voor Simba zou betekenen. Het vliegtuig week daarom uit naar Frankfurt.  Daar werd Simba uit de laadruimte gehaald.

Voor de passagiers aan boord betekende dit wel een vertraging van 75 minuten, maar de overgrote meerderheid stond achter de beslissing van de piloot. “Hij is ten slotte verantwoordelijk voor álle levende wezens aan boord”, zegt luchtvaartexpert Phyl Durby aan City News.

Het baasje van Simba, dat eveneens op het vliegtuig zat, is de piloot eeuwig dankbaar. “Ik beschouw mijn hond als mijn kind. Hij betekent alles voor mij”, zegt hij. De onverwachte tussenlanding kan wel nog een staartje krijgen bij de luchtvaartmaatschappij. Aangezien het aan een defect van het vliegtuig lag, draait Air Canada wellicht op voor de extra kosten. “Die kunnen oplopen tot 10.000 dollar”, aldus Durby.