Harvey is dolgelukkig met zijn zwembadje

Zwembadje - Harvey

Harvey (8 maanden) is de frenchie van Job en Cheryl uit Brabant. Een vrolijke frenchie die sinds kort een nieuwe ontdekking heeft gedaan… Het zwembadje in de achtertuin!

Stel jullie eens voor…
Wij Job (31) en Cheryl (29) wonen samen met onze frenchie Amadeus van de Bonkevaart, ofwel Harvey (8 maanden) ,in het Brabantse Etten Leur. Harvey is geboren in Friesland in Leeuwarden op 31-10-2016 en heeft 1 broer en wel 4 zussen. Harvey is tweede kerstdag bij ons komen wonen en hij was echt het ultieme kerstcadeau!

Hoe is frenchie Harvey bij jullie gekomen?
Onze zoektocht naar een geschikte pup heeft wel even geduurd. Voor ons is de gezondheid en achtergrond van de pup het allerbelangrijkste. Uiteindelijk zijn wij in Friesland terechtgekomen. Wel twee uur rijden, maar dat hadden we er meer dan voor over. Wij zijn voordat de puppy’s het nest mochten verlaten al gaan kijken. We voelden direct een klik met onze bonte bull en waren meer dan verliefd.

Onze pup is een hele stoer pup en is voor niets bang. Harvey gaat graag op ontdekkingstocht. Toen hij in de winter bij ons kwam wonen, waren de ochtendwandelingen in de kou geen succes, maar ondertussen is het acht maanden later en heeft hij er geen probleem meer mee.

Heeft Harvey een puppycursus gehad?
Toen Harvey 12 weken was, zijn wij met zijn drieën op puppycursus gegaan. Harvey is intussen al geslaagd en is nu begonnen met het vervolg: junior training. Wij hebben hier zoveel plezier in en onze Franse bull is echt een uitblinker! Je ziet dat hij er heel veel plezier in heeft, maar door de puberfase laat hij nu ook weleens zijn koppigheid merken. Gelukkig kun je hem met een lekker worstje bijna altijd overhalen. Sinds de eerste cursus nemen wij Harvey overal mee naartoe. Naar het strand, bos, de duinen, op vakantie, uit eten of naar familie zijn geen enkel probleem voor onze bull! Dat was voor ons ook een pré bij de aanschaf van een hondje. Een hond hoort bij ons gezin en wil ik hem zo min mogelijk alleen thuis laten.

Wat doen jullie graag samen?
Harvey is op zijn tijd een heerlijk boefje en dolenthousiast. Met hem over straat lopen is geweldig, want het is onmogelijk om thuis te komen zonder dat een voorbijganger hem even heeft geaaid. Loslopen doet hij van begin af aan erg goed. Hij wijkt niet van onze zijde. Als wij hem roepen, komt hij snel aangerend en wordt hij beloond met wat lekkers.

Wat is zijn slechtste eigenschap?
Harvey heeft echte Franse bullen eigenschappen. Hij kan soms echt koppig zijn en heeft alles heel snel door. Hij laat ons iedere dag weer lachen. Het is een echte clown!

Harvey en baasjes
Harvey - wandeling

Heeft Harvey dierenvrienden?
Harvey is ook ontzettend vriendelijk en speels naar andere honden toe. Hij heeft al flink wat mensen- en dierenvrienden gemaakt! Zijn favoriete dierenvrienden zijn toch wel Pipa, Senne (hondjes van familieleden) en Bink een andere Franse bulldog uit Leeuwarden.

Welk moment met Harvey staat je het meeste bij?
Het moment waarop Harvey zijn nieuwste ontdekking deed: een zwembadje in de achtertuin. De eerste dag was hij nog wat voorzichtig…  Het is toch raar, die natte poten? Maar nu, een aantal weken verder, heeft hij de grootste lol! Hij staat graag met zijn voorpoten op de tuinslang om het water eruit te kunnen drinken. Wij kunnen dan ook zeggen dat een Franse bulldog zich, met genoeg schaduw en water, prima redt tijdens het warme weer. Wij hebben in ieder geval de grootste lol.

Een dag zonder Harvey kunnen wij ons niet meer voorstellen.. Wij genieten iedere dag van hem!

Wil jij mee doen aan deze rubriek? Stuur dan een ingevuld interview naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl.