Handige must-haves voor een hondvriendelijke roadtrip

roadtrip-musthaves

Roadtrips zijn fantastisch! Lekker op vakantie, de wind in je haren en zonder al te veel van tevoren gemaakte plannen. Maak een reis door Europa of go big en vlieg naar Amerika. Je beste reismaatje is dan natuurlijk je frenchie. Voor een succesvolle roadtrip delen, zijn dit de essentiële dingen die nodig hebt.

Als je op reis gaat met je hond dan het verstandig om de regels per land te weten. Lees daarom het overzicht van de regels per land in Europa.

Must-haves

Hondenvoer
Zorg dat je genoeg hondenvoer mee neemt op reis. Mocht je langer wegblijven dan heb je altijd genoeg van zijn of haar favoriete voer bij je.

Handige waterbak
Een waterbak die weinig ruimte inneemt is echt heel handig! Kies bijvoorbeeld voor een opvouwbare waterbak van Georplast. Deze waterbak kun aan een riem, tas of halsband bevestigen. Zo vergeet je de waterbak nooit meer.

Poepzakjes
In bijna alle landen moet je de poep van je hond opruimen. Poepzakjes zijn dan ook een must! De Fortuijn poepzakjeshouder heeft een gemakkelijk haakje waarmee je de houder aan de hondenband kan vastmaken. Zo hoef je nooit op zoek naar poepzakjes in je overvolle reistas.

Draagtas
Als je een lange wandeling gaat maken is het verstandig om een draagtas/trolley mee te nemen. Je hond vindt vaak een aantal kilometer wandelen niet erg, maar ga je een dag wandelen dan is het aan te raden om een draagtas mee te nemen. Je hond kan dan rustig slapen terwijl jij loopt. De draagtas/trolley is ook handig en vaak verplicht als je incheckt in een vliegtuig, hotel of motel.

Deken
Vergeet natuurlijk de favoriete deken van je hond niet mee te nemen! Het ruikt naar thuis en houdt je hond comfortabel in de auto en het hotel.

EHBO-kit
De EHBO-kit speciaal voor honden kan niet ontbreken in je reistas. Wat moet er allemaal in een EHBO-kit moet zitten? Wij vertellen het je in het artikel “EHBO-kit voor honden”.

Douane reizen-app
Een handige app om bij de hand te hebben als je binnen of buiten Europa reist. De douane reizen-app informeert je over wat je mee mag nemen in je ruimbagage, maar ook handige informatie over bijvoorbeeld inentingen en valuta.

Camera
Het is misschien niet een must, maar het is natuurlijk superleuk om de meest fantastische foto’s te maken van je hond tijdens de vakantie. Blijft jouw hond zo makkelijk stilzitten? Wij delen onze beste tips voor de perfecte foto!