Handige app voor frenchiebaasjes!

dog monitor app

Ben jij nieuwsgierig wat je frenchie allemaal uitspookt als jij niet thuis bent? Of kan je Franse Bulldog niet goed alleen thuis zijn en wil je dat met hem trainen? Dan is Dog Monitor een handige app. Wij testten hem uit met onze puppy en vinden hem superhandig!

Je installeert de app op 2 apparaten. Eén die je bij je hond zet, bijvoorbeeld je iPad en één die je bij je hebt, bijvoorbeeld je telefoon. Die koppel je gemakkelijk aan elkaar. Je zet beide aan en voilà! Je kunt nu zien wat je hond doet terwijl je weg bent.

Hoe werkt het?
Zodra je beide apparaten aan elkaar gekoppeld hebt, dan kun je op stap! Het maakt niet uit waarheen of hoe ver weg. Zolang beide apparaten maar via het internet verbonden zijn. Je telefoon geeft vanzelf aan dat je hond geluid maakt of blaft. Je kunt dan de videofunctie inschakelen om te kijken wat je hond aan het doen is. Doet hij iets wat niet mag? Of wil je hem juist geruststellen? Dan kan je door middel van de app tegen hem praten. Handig als je ziet dat het net je schoenen aan het opeten is.. Je kunt ook vooraf commando’s inspreken, zodat je niet in de winkel of op je werkt hoeft te praten tegen je hond. Omstanders of je collega’s zouden je weleens raar aan kunnen kijken als je praat tegen je hond via de telefoon.

Handig
In de app wordt ook een activity log bijgehouden. Zo kun je zien hoe vaak je hond geluid maakte. Je kunt het zelfs terugspelen! Daarnaast kun je met meerdere personen tegelijk de hond in de gaten houden. Handig! 

Verlatingsangst
Heeft je frenchie verlatingsangst en vindt hij het moeilijk om alleen thuis te zijn? Dan kun je gaan oefenen door steeds een beetje langer weg te blijven. Ondertussen houd je in de gaten via de app hoe je bulldog reageert. Gaat hij blaffen, aan dingen kauwen die hij niet mag? Je kunt hem kalmeren via de spreekfunctie.

Dog monitor app - smartphone laptop

Ook proberen? De app kost € 4,99 in de App Store en in de Google Play Store.

Apparaten die je aan kunt sluiten zijn o.a. Apple Watch, Apple TV, Max OS, Android TV en verschillende andere Android apparaten.