“Gucci windt alle stoere mannen om haar vinger!”

Geschreven door: Femke Marcar

5 jaar geleden.. Toen was mijn Gucci de allerliefste, leukste, vrolijkste puppy die je je maar voor kunt stellen. Op straat werd mijn Gucci geaaid en geknuffeld tot ze zo moe was dat ze in mijn armen naar huis al in slaap gevallen was.

Gucci ging overal mee naartoe. Naar werk, naar het café, naar de stad. Met zo’n leuk pupje aan mijn zij had ik altijd aandacht en aanspraak.. Nog nooit had ik zoveel praatjes in het park of in de tram. Gezellig hoor!

Op een van de img_2331zovele middagen werkend achter mijn laptop in mijn favoriete koffietentje kwam een groep mannen binnen. Leuke, gezellige, vrolijke kerels. Zodra een van hen Gucci opmerkte, had Gucci al een aai over haar snoetje te pakken. En al snel stond er een groepje mannen om mijn kleine puppy heen. Gucci vertroetelend alsof de rest van de wereld niet meer bestond. Gucci wentelde zich in de aandacht en lag spinnend van plezier op haar ruggetje te genieten van alle grote mannenhanden over haar buikje.

Van de tijden dat ik zonder puppy in het koffietentje werkte, herinner ik me het haantjesgedrag van groepjes mannen. Strijdend om mijn aandacht maakten ze zichzelf ongemerkt altijd een beetje belachelijk. Nu leek ieder greintje dominant gedrag als sneeuw voor de zon verdwenen. Ze werden om hun vinger gewonden door een ieniemienie hondje van nog geen paar maanden oud. De rest van de wereld kon ze gestolen worden.

Het moment van vreugde moest gedeeld worden. Gucci werd meegenomen naar de andere mannen die nog hard pratend en lachend hun stoere mannenbier verorberden. Als snel waren ze met haar aan het spelen, dollen en plagen. Ik vond het wel handig… Met zoveel oppassen tegelijk kon ik nog even aan het werk!

img_2373Na een half uur besloot ik eens te gaan kijken of Gucci het nog naar haar zin had. En of ze dat had! Gucci stond in het stralende middelpunt te blaffen en te kwispelen (voor zover dat kan zonder staart natuurlijk). Wat een feest voor zo’n klein hondje.

De mannen kregen door dat het vrouwtje van het hondje zich bij hen had gevoegd. Ze wilden niet dat de puppy wegging, dus ze bleven vrolijk met haar doorspelen. Ik keek het aan. 1 minuut, 5 minuten, misschien wel 10.. Toen wendde een van de mannen zich tot mij met de legendarische woorden: “Niemand zegt het hier, maar jij bent ook best leuk hoor.”

Sindsdien ken ik mijn plek. Ik ben niet: “Femke met toevallig ook een leuke hond”. Nee, Gucci is een superhond die toevallig aan de andere kant van de lijn een baasje heeft.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nlo.v.v. “column”.