“Gizmo is mijn inspiratie!”

Dominique en Gizmo - inspiratie

Dominique (29) is ondernemer en baasje van frenchie Gizmo (8). Gizmo is de inspiratie voor Dominique geweest om twee leuke webshops te starten. De webshops zijn een succes en frenchie Gizmo is maar wat graag model 🙂

Stel jullie eens voor..
Mijn naam is Dominique, ik woon samen met mijn vriend Vincent en Gizmo in het Brabantse Rosmalen. Ik ben eigenaar van twee leuke shops, Puur Dierenliefde en Frenchie Bullshop. Mijn allereerste Franse bulldog kreeg ik toen ik 19 was. Haar naam is Angel. Door haar heb ik het bulldog virus gekregen! Gizmo is bij ons gekomen toen ze 4 jaar oud was. Ze is weggehaald bij een gezin dat niet zo goed voor haar was. Ze werd gratis aangeboden op marktplaats, omdat ze “niets meer opleverde!” Dezelfde dag nog dat mijn moeder dit zag, is ze haar gaan halen. Gizmo heeft eerst een tijdje bij mijn moeder gewoond en is later bij ons komen wonen. Gizmo heeft helaas geen mooi verleden gehad en was ook erg angstig en mager toen we haar kregen. Gizmo is mishandeld en misbruikt. Gelukkig is ze nu alles weer vergeten en heeft ze een prinsessenleven.

Wat is de reden dat jij gekozen hebt voor dit ras?
De eigenschappen van het ras stonden me erg aan. Het eigenwijze en clowneske karakter van een bulldog vind ik superleuk! Iedere dag doen ze wel iets waardoor je helemaal in een deuk ligt. Daarnaast is het een heerlijk liefdevol ras waar je veel mee kan knuffelen en lekker bij je komt liggen op de meest onmogelijke posities, wat tegelijk ook weer hilarisch kan zijn.

Waarom ben je de bedrijven Puur Dierenliefde en Frenchie Bullshop begonnen?
Tijdens mijn studie had ik mijn hondje Angel nog. Zij had allerlei problemen met haar huid, allergieën, enz. Ik was toentertijd nog erg onwetend. Ik wist bijvoorbeeld niet dat voeding hieraan ten grondslag kon liggen. Omdat ik de opleiding Food Design & Innovation volgde, ben ik gaan nadenken over een gezond concept, waarbij Angel geen allergische reactie zou krijgen. Hieruit is “Woefmix” ontstaan. Woefmix is een gluten- en graanvrije bakmix, waaraan groente, fruit en kruiden zijn toegevoegd, waarmee je zelf ove(n)rheerlijke snacks kan bakken voor je hondje. Dit product heb ik laten produceren en ben ik gaan verkopen. Zo is eigenlijk Puur Dierenliefde ontstaan in februari 2016. Woefmix was het eerste product. Hierna ben ik meerdere producten gaan inkopen/ontwikkelen en zo is het geworden tot wat het nu is.

Frenchie Bullshop is wat later ontstaan, in maart van 2017, dus nog vrij recent. Deze shop is ontstaan door mijn liefde voor Franse bulldogs natuurlijk en door Gizmo. Ik vond het altijd heel leuk om Gizmo iedere dag een ander tuigje aan te doen en leuke spulletjes voor haar te kopen. Op een dag bedacht ik me: “hoe gaaf zou het zijn als ik een eigen merk tuigje kon maken voor de Franse Bulldog?” Zo gezegd, zo gedaan. Het merk Bulltastic was geboren. De tuigjes van Bulltastic ontwerp en design ik allemaal zelf. Deze laat ik maken en worden momenteel wereldwijd verkocht. Het echt een succes! Gizmo is model voor deze tuigjes, samen met de Franse Bulldog van mijn moeder, Mac.

Welk moment, sinds de start van je bedrijf, staat je het meeste bij?
Er zijn superveel leuke momenten! Iedere keer ben ik weer zo trots als een pauw als een klant mij een foto stuurt van zijn/haar hondje met mijn producten! Ik voel me dan iedere keer weer als een kind in de snoepwinkel. Je krijgt tegelijkertijd zoveel waardering voor je werk, omdat je mensen en hondje blij kan maken. Dat is echt het mooiste wat er is. Van je passie je beroep kunnen maken. Dan voelt het ook niet meer als werken.

Een eigen bedrijf hebben is hel leuk, maar ook kei en keihard werken. Ik vind het soms nog steeds lastig om van bepaalde mensen negatieve opmerkingen te horen. Maar ik denk dat je dit altijd blijft houden en probeer me er zo min mogelijk van aan te trekken.

Hoe doet Gizmo het als model?
Gizmo doet het echt super als model. Zo  leuk! Als we nieuwe producten hebben, dan hebben we weer een fotoshoot. Samen met het hondje van mijn moeder, Mac. Ze zijn echt geboren modellen. Ze gaan er perfect voor zitten om zo mooie foto’s te maken, geweldig! Heel soms vindt Gizmo dat Mac een beetje kinderachtig doet, en laat dit dan ook duidelijk merken.

Foto: @ellenvanlent.nl - Gizmo en Mac

Fotocredits: ellenvanlent.nl

Hoe ziet een perfecte dag met je frenchie eruit?
Lekker samen ’s ochtends in bed wakker worden. Dan samen een wandeling maken. Als het mooi weer is met de boot varen op de plas achter ons huis en dan ’s avonds weer lekker knuffelen op de bank. Wij houden van zo veel mogelijk knuffelen op een dag!

Gizmo is als een kind voor ons, ze wijkt geen moment van onze zijde als ik en mijn vriend samen zijn. Mee met de auto vindt ze ook fantastisch. Zo nemen we haar zoveel mogelijk mee op een dag. Ze krijgt vaak zelfs de passagiersstoel waar haar speciale stoel staat. Ik kruip dan met alle liefde op de achterbank en geniet van Gizmo die met haar flaporen en gestrekte nekje alles in de gaten houdt. Heerlijk, werkelijk alles wat ze doet is genieten. Zelfs om haar scheetjes moeten we lachen, omdat ze dan heel ondeugend gaat verliggen. Die blik in haar ogen is werkelijk goud waard. En ach… die geurtjes wennen wel 😉

Foto: ellenvanlent.nl - Gizmo

Fotocredits: ellenvanlent.nl

Wat is jouw gouden tip voor andere hondenbaasjes?
Wees dankbaar, voor ieder moment! Geef ook wat oudere hondjes of een herplaatsertje nog een kans, ook zij verdienen een mooi leven! Heb geduld en vooral vertrouwen. Gizmo was erg angstig en mager in het begin. Ze was ook erg bang voor mannen, omdat ze is mishandeld. Maar kijk haar nu, geweldig toch! Geef je frenchie vooral heel veel liefde, je krijgt er zoveel voor terug!

Zijn jij en jouw frenchie actief op social media?
Jazeker, Gizmo heeft een eigen Instagramaccount: @gizmo_theold_frenchie. Puur dierenliefde en Frenchie Bullshop hebben ook beide een eigen account: @puurdierenliefde & @frenchiebullshop. Dus ik zou zeggen, volgen J

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar fransebulldog@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.