Gezonde pootjes in de sneeuw

Frenchies in de sneeuw

Ga je op wintersport met je hond? Dan moet je even verder lezen.. Sneeuw staat garant voor winterpret, maar ook voor ongemakken. Vooral de pootjes kunnen het zwaar te verduren krijgen. Gelukkig kun je veel doen om je frenchie een heerlijke tijd in de sneeuw te bezorgen! Deze tips help je de pootjes van je hond de winterse kou door!

1. Vaseline tegen pijnlijke pootjes

Als er pekel wordt gestrooid, kan je frenchie last krijgen van pijnlijke pootjes. Door de sneeuw komen er kleine kloofjes tussen de voetzolen van de hond. Als er dan pekel op de weg ligt, kan dat irritatie veroorzaken en dat is pijnlijk! Voor de wandeling is het daarom goed om de pootjes met vaseline in te smeren. Ga je lang wandelen? Dan kun je ook tussendoor de pootjes nog een keer insmeren. Let wel op dat je niet te vaak insmeert, want daardoor worden de pootjes zacht en dat kan op den duur ook weer zorgen voor irritatie.

Je kunt Vaseline kopen, maar deze paw-balm werkt ook heel goed:

 

2. Voorkom zoutvergiftiging

Na de wandeling is het een goed idee om de pootjes even met lauwwarm water af te spoelen. Dat helpt tegen potentiële zoutvergiftiging als je hond zijn pootjes schoonlikt na de wandeling. Zoutvergiftiging is heel gevaarlijk, dus het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden!

3. IJs tussen de tenen

Tussen de tenen van je hond blijft gemakkelijk ijs en sneeuw plakken. Dat kan ervoor zorgen dat er ijsbolletjes tussen de poten blijven zitten en dat is niet fijn. Om dit te voorkomen kun je vooraf de haartjes tussen de voetzooltjes een beetje afknippen zodat sneeuw niet makkelijk tussen de tenen kan blijven plakken. Ook vaseline kan hiertegen helpen.

Truffel-sneeuwpootjes
Gucci-Truffel-sneeuw
4. Verwen je hond met een voetmassage

En na de wandeling? Dan verwen je je hond met een heerlijke voetmassage. Dit stimuleert de doorbloeding en werkt ontspannend. Begin met het masseren van de voetzolen. Daarna ga je door met het masseren van de ruimte tussen de tenen. Succes gegarandeerd!